Witold Szwedkowski Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2019 Tekst sprzed trzech lat ale wciąż bardzo aktualny i niezwykle ożywczy. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdro 3
Don_Kebabbo Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2019 Ale żeby nikogo z orga? Wszak gdyby nie html... ;) Żartuję*, całkiem ciekawe. Pozdrawiam. * - a może nie ;)
Annie Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 Coś w tym jest. Przypomniała mi się Głagolica, czy Cyrylica sprzed Cyrylego i Metodego czyli okrojenia, gdzie każda litera miała swoją wibrację i swoje znaczenie a pismo miało conajmniej 3 warstwy znaczeniowe. Ta ostatnia - najgłębsza, byla dostępna tylko dla kapłanów i uczonych. Niepotrzebny był słownik, żeby znależć znaczenie słowa, bo wyjaśnienie było w samym słowie, w jego literach. Wystarczy zmienić na komputery :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Mateusz Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niektóre z utworów możesz bez problemu przenieść na poezja.org. Wystarczy tu dostawić parę spacji, tu nacisnąć enter... Można np. eksperymentować tutaj.
Witold Szwedkowski Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Więc rym cym cym i tralala, Idziemy przez życie w podskokach Więc rym cym cym i hopsasa, W podskokach bo żyje się raz Choć nam się marszczy brew, Choć się gotuje krew A nas wciąż póki dech, porywa dziki śmiech...
Witold Szwedkowski Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Don_Kebabbo Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wszystko, co się rymuje, można nazwać poezją - wiadomo. Ale czy można poezją nazwać zbiór randomowych słów wyrzucanych przez program bez jakiegokolwiek wysiłku intelektualnego ze strony autora? Śmiem powątpiewać. A, przepraszam - artykuł jest o literaturze, nie poezji (znowu nie doczytałem;)), więc wszystko gra - pojęcie jest szersze. Ba - wszystko pisane się mieści. Zabawy słowem zabawami słowem, ale gdzieniegdzie w zalinkowanym widzę tylko zabawę formą - co kto lubi, ja w takich przypadkach myślę tylko "ciekawe, ciekawe" i scrolluję dalej ;)
Witold Szwedkowski Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 Wysiłkiem intelektualnym jest zbudowanie programu przez autora. Wysiłkiem jest też odpieranie ataków, obrona nowego podejścia. Zabawa słowem czy zabawa formą to niekoniecznie zabawa. Zabawą nazywana jest często gra, czasem aż za często.
Rekomendowane odpowiedzi