Leszek Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Mirigita nie bywa ale gdy przykłada ucho do ścian zachowań to widzi obrazy łzy niespełnienia powierzane lustrom jak ćma przy świecy uwielbiała tańczyć nago na stole w pantofelkach przed nabrzmiałymi w odurzeniu klękać zapominała na krótko na chwilę dniami rządziła kolejna okazja tam nie pojawiał się na białym rycerz mydlaną bańkę marzeń strzaskał wieczór bez treści w niechcianych ramionach rzeczywistości felerny automat Mirigita nie bywa lecz wie ze słyszenia że miała nawet dwóch mężów i chwile w których los czasem zachcianki spełniał aby podstępnie wieść po zawiłej drodze donikąd do miejsca jednego gdzie obojętne co ludzie powiedzą Edytowane 28 Lutego 2019 przez Leszek (wyświetl historię edycji) 2
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 Serduszko za odwagę podjęcia tematu - o nieudanych życiach, do których nie tylko one ale i oni przyznać się nie chcą lub nie mogą, nawet przed samymi sobą. Pozdrawiam ciepło :
Leszek Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 Bożenko coraz częściej się dziwię, podobnie jak Mirigita (w języku esperanto: zdziwiony, zadziwiony). Z tych moich zdziwień powstaje cykl wierszy-opowieści Mirigity. :) Masz wiele racji, że trudno przyznać się, zwłaszcza przed samym sobą, że coś przeminęło bez echa i niewiele czasu pozostało, aby czymkolwiek zaznaczyć swoją obecność.
jan_komułzykant Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wisienka na torcie tego wiersza :) 1
Leszek Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To miłe, ze tak uważasz. Dziękuję Janku za poczytanie. :)
beta_b Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 Ja na drugie mam Zdziwiona. Wiersz z przyjemnością przeczytałam, kolorowy, wyrazisty kawałek ludzkiej historii; jest niedokończona, a przynajmniej mi jej brak (nawet nie kropki a całej zwrotki dalej). Ale pewnie taki zamysł miał autor. Pozdrawiam, bb 1
Leszek Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację, że taki był zamiar, bo na trzecie mam niedopowiedziany. :)
Rekomendowane odpowiedzi