Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 26 Lutego 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) Wędrówka czasami tak właśnie prościej zostawić ślad na papierze poczuć w godzinie przedświtu to co na dobre odeszło powrócić w ciszy nad rzekę gdzie drzewa zapamiętane po drodze snują się mgłami obrazy myślom wyrwane przed domem schnące obrusy z promykiem słońca tańczące zabrały bukiety maków na przekór pstrokatej łące przy kuchni brewiarz i krzesło skrzypiało z myszami nocą by prośby wplatać w pacierze a smutkom kokardy wiązać pod dachem w pierzynie z kurzu nieśmiało album ożywa zmęczony koń na biegunach szczerbaty starzec fortepian zawieruszyły się ślady nie wszystkie wpadły do pieca a we mnie rozkojarzenie i wiosna jakby smutniejsza luty, 2019 Edytowane 15 Stycznia 2020 przez Nata_Kruk dopisanie tytułu (wyświetl historię edycji) 11
Luule Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Z melancholią, ale wchodzi aż miło:)
Nata_Kruk Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Annie_M oraz Mario... dziękuję Wam za obecność.... :) Pozdrawiam Panie.
Nata_Kruk Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 A już chciałam dołączyć podziękowanie za cichutki ślad.. Luule.. a tu niespodzianka, kilka słów, aż miło... ;) Dziękuję bardzo.
Marlett Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 kiedy album otwiersz łezka kręci się w oku melancholia dopada wierszem słowa dobierasz PozdrawiaM.
Nata_Kruk Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Masz rację Marlett, czasami zakręci się łezka. Dziękuję za odwiedziny. Także ślę pozdrowienie. Wędrowcze... Tobie także dziękuję za cichy ślad.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Witam - tylko westchnąć mi zostało - miło przeczytać pod wieczór tak uroczy z nutką smutku wiersz. Dużo naj ... życzę
Nata_Kruk Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Waldku, nutki nutkami, najważniejsze, że miłe było to czytanie. Dziękuję za wizytę. Tobie także naj... lepszego.
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Nato, cóż rzeknę - cicho mi. Szczególnie: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, jak dawniej. Dom. Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Tak, jakby nie patrzeć, to.. dom.. 'Postawiłam' trzy na orgu, ale tutaj celowo dałam inny tytuł. Justyno, bardzo dziękuję za czytanie i pościk.... :) Pozdrawiam.
Zielonooka Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Chwycił mnie za serce każdy wers. Słów zdaje się być za mało, aby nazwać towarzyszące mi emocje. Jestem poruszona.
Czarek Płatak Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Bardzo klimatycznie, malowniczo i tak jakoś tchnie wspominanym gdzie indziej spokojem :) Moje klimaty zdecydowanie. Do tego ta wiosna też gorzka, a przynajmniej gorzkawa ;) Wyrażę jednak nadzieję, którą wierę podzielisz, że jeszcze ta wiosna tak przytupnie obcasami, że w diabły wszelkie gorzkości poprzegania. Hej Natalia!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 bardzo ładnie aż chce się pisać... czyżby to było najprościej zostawić ślad na papierze zrywając wszelakie mosty w pozorną wolność uwierzyć bo przecież serce powraca do mgieł snujących się ciszą obrazów osnutych z marzeń do drzew co miłość usłyszą pozdrawiam 2
beta_b Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Nata, trudno mi coś dodać do wcześniejszych komentarzy, bo podobnie odbieram i podzielam. Pełne wdzięku, urokliwe. I ten zadymiony smutek, który się z rozkojarzeniu zadomowił... bb
Gość Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Wiersz pięknie trafia w emocje. Bardzo mi się podoba :-) Pozdrawiam!
Nata_Kruk Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 Pozwolę sobie umieścić trzy osoby w jednym podziękowaniu... :) ponieważ odbiór podobny. Zielonooka... oraz Artbook... najzwyczajniej cieszę się, że słowa z wersów wywołały emocje i za 'nie' bardzo dziękuję, a Ty, Beto_b... dodałaś/dopisałaś bardzo dużo, takim wędrówkom, chyba zawsze towarzyszy lekkie rozkojarzenie. Miło mi, że 'wyłowiłaś' z wersów także odrobinę uroku. Dziękuję Wam, ślę pozdrowienie.
Nata_Kruk Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarku... wiosna, choć budzi do życia tak wiele, potrafi być gorzkawa. Uczmy się więc "przytupu', żeby te smugi goryczki przegnać. Fajnie czytać, że Twoje klimaty, uśmiecham się i... dziękuję za komentarz. Hej... Edytowane 28 Lutego 2019 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, bardzo ładnie, aż chce się odpowiadać... spróbuję na szybkiego i od razu podziękuję za wierszowany komentarz... :) ps. wyleciałam, ale wszystko zostało, ufff.... wolność może pozorna wszak kroki w myślach błądzą kartkę w rulonik zwijam by mieć podpory mostu wzmocnię je konarami marzenia na mgłach położę lecz gdybym któreś zgubiła szepniesz że je odnajdę... ;) Edytowane 28 Lutego 2019 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi