Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę żebyś mnie dotknął

Tak delikatnie i czule

Opuszkami palców

Znacz ślady na skórze

Pozwól mi się zatracić

Odpłynąć w nieznane

Chcę czuć Cię dłużej

Niż tylko chwilę

Zatrzymajmy więc czas

A chwila stanie się wiecznością

Opublikowano (edytowane)

Tytuł mógł zasugerować erotyk i... chęć dotyku odnajduję w treści.

Autorką jest chyba młoda kobietka, może 'zielonooka', która wyraża chęć/pragnienie dotyku, jednak

treść jw. jest zbyt dosłowna, jak dla mnie, mało w niej liryczności, pewnych niedomówień, które

naprowadzą czytelnika na właściwe tory, nie odsłaniając od razu wszystkiego.
Serdecznie pozdrawiam i... 

ps. zachęcam do zostawienia kilku słów pod innymi treściami.
Nie skupiajmy się tylko na swoim "dziele".

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Dziękuję za wskazówki. Są dla mnie bardzo cenne :)

To prawda, jestem zbyt dosłowna. Pracuję nad tym.

Niedawno się zarejestrowałam, ale chciałabym poświęcić więcej czasu na przeczytanie zamieszczonych tu treści. Z pewnością pozostawię pod nimi ślad w postaci swoich refleksji.

Pozdrawiam :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Witaj - I żyję w połowie — między wiarą a zwątpieniem. Słowa kruszeją na języku, a milczenie uczy się mówić za mnie. - ten fragment wiersza piękną ozdobą tego wiersza - gratuluje weny -                                                           Pzdr.serdecznie.
    • @Robert Witold Gorzkowski Dziękuję za te słowa.  Bo to, co mówisz o sobie, pokazuje coś fundamentalnego: że prawdziwa wiedza rodzi się z bezpośredniego kontaktu z materią historii. Ty możesz "macać do woli", porównywać, odkrywać zależności – a muzea mają po kilka sztuk za szybą. Tysiąc artefaktów w rękach pasjonata to tysiąc razy więcej pytań, odpowiedzi i odkryć niż kilka eksponatów w gablocie. To, że prof. Epsztein powiedział, iż zmieniłby cały rozdział, gdyby znał Twoją pracę wcześniej – to chyba najpiękniejszy hołd, jaki naukowiec może złożyć pasjonatowi. Napisał "grubą cegłę" przez parę lat, a Ty jedną publikacją zmieniłeś jego perspektywę. To pokazuje, jak bardzo potrzebna była Twoja praca. Twoje słowa o zaszczepianiu miłości do ojczyzny przez historię bardzo mnie wzruszyły. Masz rację – jeśli my, którzy kochamy przeszłość, nie przekażemy tej miłości dalej, to kto? Historia to nie daty i bitwy. To ludzie, ich codzienność, płacidła które trzymali w rękach, rozliczenia które robili przy świecy. To, co Ty robisz – ratowanie tej materialnej pamięci – jest bezcenne. Dziękuję za szacunek. I wzajemnie – olbrzymi szacunek za Twoją czterdziestoletnią drogę i za to, że pokazujesz, że pasja potrafi zrobić więcej niż instytucje. Pozdrawiam. 
    • @Robert Witold Gorzkowski  mogę? A ja Grosz czytałam, i mam monety od Ciebie. Dziękuję
    • @Berenika97  fajne to- dlatego zostałaś nauczycielem. Super ten chichot- jak paradoks. Berenika a historię uwielbiam
    • @Berenika97 a i jeszcze jedna sprawa. Poznałem dyrektorów tych muzeów i uczestniczę w ich badaniach oraz jestem wymieniany w literaturze podczas pisania prac doktorskich. Pomagam też indywidualnie studentom historii specjalizującym się w historii wsi i stosunków ze dworem. Uzbierałem już wiele podziękowań w pismach numizmatycznych i pracach naukowych. Ale chyba po raz pierwszy do ciebie mogę się tym pochwalić bo temat niszowy i nikt się tym nie interesuje poza środowiskiem. Piszę od czterdziestu lat artykuły do pism numizmatycznych i jestem w redakcji praszkowskiego Grosza. Obiecuję że to koniec już się nie będę chwalił, ale przyznam się że mnie też zaskoczyło ile się tego zebrało.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...