Ten utwór został doceniony przez użytkowników. duszka Opublikowano 21 Lutego 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 ...kto zasiał we mnie te kwiaty czy ktoś je pozrywa czy splecie z nich wianki miłość. . 9
wjola Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 a ja wiem jedno to piękny wiersz :)
duszka Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uściski, wjola! :)
duszka Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 @wjola @iwonaroma dziękuję Wam za czytanie i serduszka :) :)
Roklin Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Ciekawe, co to za kwiaty. Niektórym, np. miłkom, lepiej powolić rosnąć, wtedy są piękniejsze... Uroczo u Ciebie :) 1
duszka Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To chyba łąka, polne kwiaty wśród traw... One zakorzeniają się głęboko i zerwane odrastają. Dziękuję Ci za miły komentarz :)
Justyna Adamczewska Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Duszko, ślicznie i radośnie, choć niepewność, ale kwiaty ją rozwieją. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na pewno, tylko trzeba cierpliwości, a miłość upleciona z kwiatów, to miłość cudowna. Odchodzę od Twego wiersza pełna optymizmu. J. 1
duszka Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo się cieszę, Justyno! I dziękuję Ci za słowa otuchy - są piękne :)
Maria_M Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Tak. Piękna miniaturka:) W sam raz na wiosnę. 1
WarszawiAnka Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Ładnie i subtelnie. :) Zastanawia mnie jednak to, że Peelka właściwie pozostaje poza zasięgiem tego, co się w niej dzieje - nie wie, kto zasiał to, co w niej rozkwita, nie wie, co się z tym dalej stanie... Pozdrawiam 2
duszka Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, już pojawiły sie pierwsze kwiaty.., takie jeszcze trochę nieśmiałe, jak mój wiersz ;) Dziękuję Mario i pozdrawiam :)
duszka Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ona raczej sie nie odsuwa, ale próbuje się poddać niewiadomemu losowi, temu, co ma nastąpić... Z takim uczuciem czy pragnieniem pisałam ten wiersz. Dziękuję Ci za miłe słowa i przemyślenia, WarszawiAnko. :) Pozdrawiam
Roklin Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Polne kwiaty mają dużą siłę i urodę, ale... no właśnie, szybko i wszędzie się plenią (chabry, maki, nawłocie)! Chociaż to miłe kwiaty i bardzo je lubię :) Szczęściu warto pomóc :)
duszka Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A może wystarczy szczęściu nie przeszkadzać, bo ono wtedy samo się "pleni" :)
Roklin Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Ale trzeba je jeszcze odpowiednio ukierunkować - perz i podagrycznik też same się plenią :)
duszka Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Ale naturalne łąki powstają "samoczynnie... Hm.., może jedynie potrzebna jest pomoc w kierunku tej naturalności? Ciekawy temat :)
Roklin Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 No tak, łąki tak. Ale to, co się przytrafia człowiekowi, zwykle nie dzieje się bez jego udziału. Człowiek jednak w dużej mierze decyduje sam o sobie. A co zasieje, to najpewniej zbierze. Tak, ciekawy temat. Rola przypadku w życiu jest duża, ale ważne jest, by umieć go wykorzystywać. Poza tym: nieważne, jaki jest człowiek, ważne, czy ma szczęście. "Pomoc w kierunku naturalności" - to jak reklama kosmetyków upiększających :))) Pozdrawiam :) 1
duszka Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 To, jaki jest człowiek współdecyduje o tym, czy trafia do niego to "naturalne" szczęście... Tak :) Dziekuję i pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi