Czarek Płatak Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Szczęście z zezem Nie nauczyłem się żyć jeszcze, choć depczę ziemię dekad parę, przylgnęło do mnie z zezem szczęście i wciąż spokoju mi nie daje. Jak magnes siła (lep na pecha), jedna na miliard, wprost oryginał, jej też ni kija zmyć, czy zerwać, coś jak ta myszka u Tuwima. Fatum nade mną ptaków chmurą zawisło czarną, wrednie kracząc, za kłodą kłodę rzuca wtórą, no i na głowę wciąż guano. Tyche parasol mój posiała, ten co miał chronić mnie od złego, pewnie gdzieś jakiś szczęściarz ma dwa, gdy mi brak choćby złamanego. Więc regularnie trafia mnie szlag, najmniej po kilka razy w roku, niefart mnie gnębi już od dziecka, jakbym stłukł lustro przy połogu. Poobijany, na wpół głuchy kolekcjonuję blizny nowe, tu piła ścięła prawy kciuk mi, a tam mi wanna dała w mordę. Co i rusz jakieś pierepałki, ciągle pod górę i wiatr w oczy, choć nie zaśmieję się ostatni, co nie zabije to mnie wzmocni. Lecz gdy znów padam pod kul gradem wszystkich porażek i crash testów, wiem, że mam ciebie i że zawsze ty jesteś szczęściem w mym nieszczęściu. Edytowane 7 Lutego 2019 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 5
evicca Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mnie szlag trafia (tak mi jakoś równiej) A co do wiersza, jest świetny!
jan_komułzykant Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 penie poeto grzeszysz chłopie zostawiasz ślady w których inni być może przejrzą się w europie gdzie indziej światła w ich jaskini zostawisz cząstkę lub ogarek tylko pisz Czarek ;) świetny wiersz, pozdrawiam. PS Czemu nie "dwa ma" ? 2
Justyna Adamczewska Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No Czarku, przypadek? Cały wiersz opowiada o przypadkach, dobre. Pozdrawiam :)) J.
Czarek Płatak Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie dziękuję :) Co do trafiania szlagiem to: mnie szlag - dziecka zachowuje rym ;] Udanego weekendu! 1
Czarek Płatak Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz Janko :) Byłoby miło, ale przy moim 'szczęściu' dobrze będzie jeśli moje ślady sięgną dalej niźli poza forum Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Czarek Płatak Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic nie dzieje się przypadkiem. Najwidoczniej tak mi antyczne bóstwa zapisały :) Pozdrawiam wzajemnie :))
Kobra Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Krótko mówiąc: zezowate szczęście ;-) 1
Czarek Płatak Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, kiksa ma na maksa! Dzięki za odwiedziny :) 1
Luule Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cały fajny, a te strofki najbardziej mnie uśmiechnęły. no i to połączenie a'la patosu wiersza rymowanego z nowomową, slangiem, tak ogólnie, nie tylko w tym wierszu, wchodzą ciekawie 1
Czarek Płatak Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Jesteśmy efektem czasów, w których żyjemy i własnych doświadczeń. Tak to się jakoś we mnie zlepia :)
Nata_Kruk Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Można by rzec... zezowate szczęście.. chyba film taki jest(???) Lep na pecha.. i wiele wiele innych "momentów" sprawia, że klikam plus. Świetny wiersz.... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... o, między innymi z tego powodu. Hej, swojskie, polskie... :)
Liryk Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Niezwykły talent. Inspirujący warsztat, szkoda tylko, że tak pokornie... Wyrazy uznania Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez Liryk (wyświetl historię edycji) 1
Czarek Płatak Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Był, był z Bogusiem Kobielą. Świetny film. Dlatego od razu nasunął mi się ten tytuł, a że wydał mi się najbardziej trafny do historii którą chciałem opowiedzieć oraz, że nie chciałem jednak powielać tego samego tytułu dosłownie to mała inwersyjka i ot. Dziękuję za tą swojskość. To miłe spostrzeżenie. I w ogóle za wizytę dzięki :)
Czarek Płatak Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie A, że pokornie. Cóż czasem trzeba umieć pogodzić się z losem :D
Liryk Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie... UMIEĆ ...Być albo nie być - oto jest pytanie.Kto postępuje godniej: ten, kto biernieStoi pod gradem zajadłych strzał losu,Czy ten, kto stawia opór morzu nieszczęśćI w walce kładzie im kres? ... wszyscy wiedzą, ale dopiszę oczywiście, że to Szekspir; fragmeny monologu Hamleta Keep Ya Head Up :)
Czarek Płatak Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Staram się. Z wiatrakami jednak bojów nie toczę :)
Czarek Płatak Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 @Bączek_Bączyński Senkju
Liryk Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ostatecznie, polecam wizytę u okulisty:)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko pisz Czarek ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi