woller Opublikowano 14 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 'Tu tu, tu tak' "Tu tu, tu tak" Co stuka tu tak? 'Tu tu, tu tak' To ja Wieloptak stukam tu tak
bbbecia Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Wspaniała gra słowna. Osobiście jestem pozytywnie nastawiona :- ) Pozdrawiam.
złota lenka Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 mam nadzieję,że Kasia jest bardzo mała... czy to jakiś żart??
Magdalena Karwat Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Mnie się podoba. Jest taki... inny. Mimo wszystko, troszkę bym go zmieniła :-)
Ona_Kot Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 tak, rzeczywiście bardzo skomplikowana gra słowna :/ pozdrawiam zniesmaczona a Kasia to chyba noworodek jeśli ją taka bajka satysfakcjonuje...
Antoni Leszczyc Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Pobroniłbym. Ma w sobie jakąs taką kołysankowość: oczywiste, że Kasia jest mała, jak na mnie będzie dobrze usypiać. Pamiętam, ze jak byłem mały, lubiłem taką rytmiczność. Wtedy trafiało. A że to dla Kasi wiersz, to ja, przypominając sobie stare dore czasy, subiektywnie stwierdzam, że wiersz jest dobry i spełnia swa funkcję. I podoba mi się jego alternatywność. Pozdrawiam, Antek
Mirosław_Serocki Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 ""Tu tu, tu tak" Co stuka tu tak?" Śpij, Kasiu to nasz kot z drewnianą nogą łazi tu tak stuka tak tu
Luthien_Alcarin Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 dl aMirosława +, woller-, nie moge znalesc punktu zaczepnego-do czegokolwiek Pozdrawiam Agata
woller Opublikowano 19 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Dziękuję wszystkim za komentarze. Kasia dziś ma dwadzieścia jeden lat. Kiedy recytowałem rymowankę Kasia miała trzy a może cztery lata. Rymowanka była, o ile pamiętam dłuższa i nie istniała w zapisie. Ponieważ nie znam się na ‘nutach’ miałem kłopot z jej zapisaniem. Poniżej rekonstrukcja pierwotnej dłuższej wersji. 'Tu tu, tu tak. Tu tu, tu tak' "Tu tu, tu tak, Tu tu, tu tak" Co stuka tu tak? 'Tu tu, tu tak. Tu tu, tu tak' To ja Wieloptak stukam Tu tu, tu tak
Rekomendowane odpowiedzi