motylek074 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Tak bym chciała niczym łabędź, rozprostować swoje skrzydła, pokonać umysłu krawędź, sama myśl już mnie uskrzydla. Jakby było pięknie latać, obserwując magię świata, choć czasami przyjdzie spadać, warto kochać, warto latać. Łabędź chowa głowę w skrzydła, tafla wody mnie kołysze, światło słońca mnie uskrzydla, ciche głosy z serca słyszę... Agnieszka Kania 4
Gaźnik Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi się podoba Pani kompozycja :) Łabędzie są przepiękne. Latem w wyniku zatrucia poprzez ludzkie dokarmianie zmarł jeden z łabędzi na osiedlowym stawie w moim sąsiedztwie. Nawet nie wiem czy to była samica czy samiec. Ale bardzo mnie to zasmuciło. Ciekawostką niech będzie fakt, że w tym łabędzim gnieździe w szuwarach zamieszkał... kaczor. Nie miałem czasu śledzić sytuacji, nie jestem ornitologiem. Jednak pozostała połówka łabędziego małżeństwa akceptowała obecność kaczora przy pozostałych w gnieździe jajach. Mam nadzieję, że to było takie ptasie wsparcie mentalne. 1
motylek074 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też mnie to zasmuca,tyle sie mówi o tym aby nie dokarmiać...One są takie piękne,wrażliwe,dostojne bym powiedziała..Lubię na nie patrzeć, zdjęcia im robić..:) dziękuję za miłe słowa i miłęgo dnia życzę..:)
motylek074 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję :)
motylek074 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki..:)
tetu Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Fajnie, bo lekko, co sprawia że przyjemnie się czyta, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Od czwartego wersu, po ósmy masz inny układ rymów. Pierwsza i ostatnia cząstka rymy w układzie abab, po czym środek aabb. Celowy zabieg? czy tak po prostu wyszło? No i troszkę tego latania i uskrzydlania dużo jak dla mnie, ale chyba taki jest duch tego wiersza. Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Witaj Agnieszko - jak widzę jesteś nową twarzą tego forum więc witam serdecznie i życzę udanych wierszy takich jak ten wyżej. Udanego dnia życzę
motylek074 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję...tak po prostu wyszło...jak to się mówi piszę co mi w duszy gra...i tak własnie zagrało...:)pozdrawiam..:)
motylek074 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Waldemarze..:) dziękuję za miłe słowa, pozdrawiam cieplutko..:)
WarszawiAnka Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Pozytywnie i marzycielsko, trochę bajkowo... A zresztą - co ma robić motylek, jak nie latać? Chociaż o motylku, który chciałby być łabędziem słyszę pierwszy raz. :) Pozdrawiam 1
motylek074 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale mnie rozbawiłaś..:) dziekuję Ci za to i za miłe słowa..:) pozdrawiam serdecznie..:)
WarszawiAnka Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się. :)
WarszawiAnka Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 ... i życzę powodzenia! :)
WarszawiAnka Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 ...a za głos - dziękuję. :)
Rekomendowane odpowiedzi