evicca Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Kiedy śpię utulona w jego ramionach moje sny są piękniejsze i głębsze bo czuję się bezpieczna i kochana. Jego miłość i ciepło odstraszają wszelkie mary, a silne, choć czułe objęcia są jak magiczna tarcza, która odgradza mnie od zła tego i tamtego świata. A gdy się budzę z pięknego snu i napotykam gorące spojrzenie niebieskich oczu - sen trwa dalej. Na jawie. On jest moim lekiem na bezsenność. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez evicca (wyświetl historię edycji) 5
Kobra Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Tak sobie przeczytałam: kiedy śpię utulona w jego ramionach moje sny są piękniejsze i głębsze jego miłość i ciepło odstraszają wszelkie mary a silne choć czułe objęcia są jak forteca która odgradza mnie od zła tego i tamtego świata a gdy się budzę napotykam gorące spojrzenie niebieskich oczu mój lek na bezsenność 3
Kobra Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Zabrałam dopowiedzenia. Przepraszam, ale tekst ma potencjał, a jak ma, ręce mnie świerzbią :-P Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Kobra (wyświetl historię edycji) 1
evicca Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Oczywiście, rozumiem to. Na razie zostawię, jak jest, ale być może w niedalekiej przyszłości coś pozmieniam wg Twoich sugestii. Mnie podobają się obie wersje, moja i Twoja. Pozdrawiam i dziękuję. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Witam - i tak powinna wyglądać miłość szczera nie fałszywa na pokaz. Ciepełka i uśmiechu życzę. 1
evicca Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Dziękuję za piękne słowa.
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 @evicca, zacznę od tytułu. Sypiając - to forma czasownikowa, oznacza, że coś się powtarza co jakiś czas. Taki imiesłow od czasownika niedokonanego. Dziwne są te formy, bo np. Idąc ulicą, jadłam ciastko. DWIE CZYNNOŚCI RÓWNOCZEŚNIE WYKONYWAŁAM - akrobatka, he. Sama tresc - Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już sam mur odgradza, to ta tarcza (chyba niepotrzebna), tak ja sądzę. @Kobra już zresztą powiedziała to, co i ja czuję po lekturze wiersza Twego. Fajny nastrój - tyle ja dopowiem. Emocji wiele, no i miłość. Ciepło na sercu się zrobiło. A jam smutas. Pozdrawiam serdecznie Justyna. 2
evicca Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Dzięki za cenne uwagi. Z tytułem tak trochę nie miałam pomysłu, pomyślałam, że taki mógłby zaciekawiać, żeby zajrzeć, o czym wiersz. Może jakieś pomysły na zmianę podrzucisz? Chwilowo trzy kropki. Co do tarczy i muru, to obie z @Kobra macie rację, jednego słowa się pozbyłam. Pozdrawiam. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez evicca (wyświetl historię edycji) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pomysły na tytuł? Nom, muszę pomyśleć, tytuł jest b. ważny. Myślę, evicco.... zaraz.
Kobra Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może: antidotum? :-)
evicca Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panaceum, antidotum.. na bezsenność? :)
Kobra Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie.
Maria_M Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Nie czepiam się detali. Jest pięknie, życzę Ci kolorowych snów przeniesionych na jawę:)) 1
evicca Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Teraz mam dylemat, które słowo wybrać. Ok. Niech będzie panaceum, antidotum kojarzy mi się z lekiem przeciw czemuś. Chociaż tu by też pasowało, bo byłoby przeciw złym snom. Dzięki, dziewczynki. :) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 O ja mam: ŚWIATY Co Wy na to kobitki? 1
evicca Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Mario. Jak Ty mi napiszesz, że jest pięknie, to jakby mi kto stówkę w kieszeń włożył. :)) 1
Maria_M Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hahaha grunt, to poczucie humoru:))) Ale wiersz śliczny. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Jak mu tak mówisz jak piszesz to pewnie on czuje to samo. Lek, a nie suplement. Pozdrawiam 1
Maria_M Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) @eviccaten wcześniejszy tytuł był naprawdę dobry, nie musisz zawsze słuchać. Był romantyczny. a to, co to jest! Jakaś reklama suplementu? Było o miłości, bezpieczeństwie, bliskości. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi