Klaudia Gasztold Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2019 Kochać chwile niezmywalne Pisać to co się rzec nie chciało wczoraj Lub nie wypadało podczas deszczu Umieć żyć dla samego życia nie zaś dla śmierci Zapisuję postanowienia na kolejne życie Choć co prawda pragnę już teraz wypełnić swoją Dharmę Ograniczyć przypływ fałszywego ego i gniewu Zapalić świeczkę na cmentarzu Przeczytać kilka wierszy Otworzyć okno w pokoju Tworzyć chwile niezmywalne Docenić życie niezbywalne Odłożyć kopertę na biurko gdzie ślady atramentu Rozpocząć działanie Bez wątpliwości i zbędnego wyszukiwania bezsensu Klaudia Gasztold 4
Kobra Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2019 Fajnie, popracowałabym nad powtórzeniami. podoba mi się: chwile niezmywalne. Kochać chwile niezmywalne Pisać to co się rzec nie chciało wczoraj Lub nie wypadało podczas deszczu Umieć żyć dla samego życia nie zaś dla śmierci Zapisuję postanowienia na kolejne życie Choć co prawda pragnę już teraz wypełnić swoją Dharmę Ograniczyć przypływ fałszywego ego i gniewu Zapalić świeczkę na cmentarzu Przeczytać kilka wierszy Otworzyć okno w pokoju Tworzyć chwile niezmywalne Docenić życie niezbywalne Odłożyć kopertę na biurko gdzie ślady atramentu Rozpocząć działanie Bez wątpliwości i zbędnego wyszukiwania bezsensu 1
Maria_M Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kurka wodna, skupiłam się bardziej na treści, niż na słowach. Edytowane 1 Stycznia 2019 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
Don_Kebabbo Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Pisać to czego się rzec nie chciało wczoraj - jeśli już. Bez wątpliwości i zbędnego wyszukiwania bezsensu przytoczę dwa wersy, które mnie tu zatrzymały: - Lub nie wypadało podczas deszczu - ciekawa próba łapania za słówka (nie mówię, że jakaś super oryginalna, ale zawsze) - Zapisuję postanowienia na kolejne życie - niezły motyw niepotrzebnie rozwinięty w wyliczankę. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi