Maura Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 Tym postem chciałabym się przywitać. Wiersz został napisany 4 grudnia 2009. Nosze go w kącie głowy od tego czasu, nie wiem czemu. Będę bardzo szczęśliwa jeśli szczerze powiecie mi co w nim widzicie i jak oceniacie. Tytułu nie mam. Obudzę się pewnej nocy Może wcale nie zasnę? Ze strachu c i s z a - dopiero rano deszcz melodię zagra na dachu. W ciemnościach potykam się o kształty nie-swoje Z myśli ciemnych jedna znalazła szybko drogę do głowy mojej Już była tu dawno? Uśpiona na dna dnie Czasu drzewa przychylają się do nas przesadnie Nad drogą z czarnego piasku. Przemknę niezauważona na ganku światło zaświecę Głowę helem napełnię i odlecę, odlecę ODLECĘ. 1
Kobra Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 Jak na pierwsze wejście nieźle. Proponowałabym jednak tło białe, literki czarne, lepiej się czyta. Są w nim fajne momenty. Choć od 2009 roku minęło spoooro czaasu .... nic więcej nie powstało? Niedobrze. Pisanie to ciut talentu, a reszta to orka nad warsztatem. :-) Zatem może jeszcze jakiś inny tekst. Aaa witamy na portalu :-) 1
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 Witam serdecznie Maura! :-) Ciekawy i wydaje się lekko prowadzony tekst. Na uwagę zasługują znaki interpunkcyjne w wierszu w postaci znaków zapytania: tak sobie pomyślałem, że zachęcają do zatrzymania się i podumania nad danym fragmentem i to wydaje mi się dobre. Aż dziwne, że to tak na mnie podziałało, bo osobiście wzbraniam się przed interpunkcją w swoich utworach ;-) Fajne jest to, że przez Twój utwór nie da się "przelecieć" szybkim czytaniem. Czarne tło uspokoiło moje oczy i za to Ci podziękuje, bo wszędzie mam wrażenie za jasno. Może się trochę Tobą zainspiruje ;-) Pozdrawiam. *ps. O tytuł warto się postarać, to taka wisienka na torcie ;-)
Maura Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi, mam tez inne wiersze, kiedyś troche pisalam, moze wrzuce tutaj niebawem :)
Kobra Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czekamy :-)
Anastazja Sokołowska Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 Witamy serdecznie :) Widzę tu potencjał. Zgodzę się z Kobrą - pisanie to też i praca nad tekstem. Życzę powodzenia i pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi