Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• dziwny jest świat  ja  gdybym to tylko ja    gromadzimy skarby  kiedyś zostawimy wszystko  na zawsze    gdzie dziwność    zostanie pewnie dłużej  nie to co materialne  może wiersze na portalu  może pamięć    a kochany rower  szybko zapomni  chciałbym się mylić  gdyby on tęsknił  mimo piękna... TAM    wrócę    11.2025 andrew   
    • @Berenika97 ... ja także kiedyś próbowałem  ją namalować  a ona  ona każdym uśmiechem  zmieniała nawet tło  dodawała mu życia kolorów    pogubiłem się    zamknąć naturę w ramy nie udało się    zostałem przy oryginale ... Pozdrawiam serdecznie  Miłego dnia   
    • @Berenika97   Nika. namalowałaś słowami niezwykły poetycki obraz.   to poetyckie epitafium dla idei, że sztuka może zatrzymać czas i życie.   przekonujesz nas że w momencie, gdy twórca próbuje ulotną esencję miłości lub piękna przenieść na płótno dokonuje swoistego uśmiercenia.   pozostaje co prawda  ślad, lecz prawdziwe ciepło i ruch (czyli życie) ulatują.   końcowa refleksja Malarza, który uczy się patrzeć bez chęci posiadania, staje się więc testamentem pokory artysty wobec potęgi i wolnosci istnienia.   to wielopłaszczyznowo przejmujacy wiersz.   ozdobiony cudownością słów jak niebo ozłocone gwiazdami.   to piękne, widzieć przez strofy  wiersza poetkę.   Ciebie.    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zdecydowanie tak
    • @Wędrowiec.1984 Cześć, historie miłosne toczą się, wiersze wyrastają jak grzyby po deszczu... 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...