Silver Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 przebudzonefatamorganą wiosnymaleńkiegrudniowe kwiatybratek koło bratka w kolorze purpuryramiona niczym szlachetny zielony awenturynporcelanowe buzieo żółtych oczachspoglądając w niebobłagają łaknąc odrobinę wiosennego słońcachwilę potemznikają w bezlitosnej mroźnejotchłani białego puchu Sylwia Błeńska 8.2.2017 Awenturyn -kamień szlachetny 6
Justyna Adamczewska Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Silver, to o śmierci jest , a raczej o przedwczesnym zn=martwychwastaniu, jeżeli w nie się wierzy. Ale teraz juz pominę eschatologiczny wydźwięk wiersza Twego. Może to też o kaprysie przyrody - za ciepło, np. w grudniu, i zwierzaki budzą się z letargu? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O i "Dziewczynka z zapałkami" mi się przypomniała: Nazajutrz w kąciku pod murem, ujrzano zmarznięte ciało dziewczynki. Na twarzy miała uśmiech na ustach, w dłoni spalone pudełko zapałek. Dzień noworoczny powitał ją blaskiem jasnego słońca,... H. Ch. Andersen Dużo by pisać, ale napiszę, może nie aż tak dużo, jednak trochę: To piękne. Ale jeszcze bardziej wysublimowane jest: No, Silver, rzeknę juz teraz tylko ach. Jestem pod wrażeniem. Daję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Silver Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Justyno za tak piękną, szczegółową recenzję wiersza. Pozdrawiam serdecznie
Justyna Adamczewska Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo to piękny i mądry wiersz. Wiesz, ja kocham wiersze. Tyle w nich mądrości i potęgi ludzkiego umysłu. 1
Silver Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 Witam - super - tylko tyle i nic więcej. Słońca życzę.
Rekomendowane odpowiedzi