karenka Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2018 Tchnąć życie gdzie radość odeszła balsamem być komuś na chwilę z dumą się rozstać na zawsze by uśmiech na dobre zagościł przekreślić kultowe ambicje co w popiół obrócą się przecież osądy wyrzucić na śmietnik i gestem przygarniać do siebie przestać się gniewać za długo w jedności tkwi ludzka siła samotnych przytulić do serca nie dawać nic zamiast siebie cierpienie przyjąć na klęczkach dać zgodę na lepsze jutro nim zgaśnie tląca się świeczka pokochać nim będzie za późno. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 4
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2018 Cześć karenko. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To bardzo optymistyczne, ale zaraz Pl pisze: Smutne - chwila mija szybko. I ta bezosobowe: Choć, z drugiej strony, zawsze jest ktoś, kto moze potrzebować pomocy. Tak, chwila może wiele , po głębszym zastanowieniu się, muszę to przyznać. Dość silny wiersz. Choć: tutaj widzę zaprzeczenie. Takie "poddanie się losowi". Ja podziwiam wersy K. Przerwy - Tetmajera: Na jednej desce łodzi zdruzgozdanej, toń można pruć... "Ty nie giń marnie..." Pozdrawiam, zycze spokojnego wieczoru. J. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2018 Witam - super - wiersz na dużego plusa i serduszko - jedno tylko mnie boli - czy to wszystko jest możliwe....w tym chorym świecie. Spokoju życzę. 1
Czarek Płatak Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2018 Peace, Love and Unity! Jestem za! 1
karenka Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Justynko,serdecznie dziękuję za miłą gościnę i Twoje osobiste przemyślenia:)Miłego dnia*
karenka Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
karenka Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli nasz osobisty świat wewnętrzny ozdrowieje,to i miną wszelkie bolączki,ale na pewno masz rację,że to nie łatwe,wiem to po sobie,tak trudno czasami pozostać na pustyni serca,lecz jednak to najlepsze czasem lekarstwo,by dojrzeć,że nie tak strasznie to wszystko wygląda,na pewno musisz wiedzieć,że nikt nie jest z tym sam,jest nas wielu,którzy tak myślą,,,Miłego dnia Waldku życzę*
Rekomendowane odpowiedzi