Witold Szwedkowski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) chciałem wam napisać jeśli do was dołączę to mnie dobijcie lecz oprzytomniałem bo kiedy już dorosnę to was nie będzie chcę wam podziękować bo ser się nie zepsuje a zmieni nazwę (grudzień 2018) Edytowane 17 Grudnia 2018 przez Witold Szwedkowski -ja +bo (wyświetl historię edycji) 2
beta_b Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2018 ? to pożegnanie czy wena peela?
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) lepsze wino mniej śmierdzi po latach A wiersz jak wiersz Mistrzostwo świata Zrezygnowałbym z "ja" Edytowane 16 Grudnia 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Witold Szwedkowski Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Racja. Pojawiło się tylko ze względu na ilość sylab wersach. Zmieniam.
iwonaroma Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2018 lepiej zdziadzieć niż zdziczeć ;)
Witold Szwedkowski Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach, jeszcze to. Przed napisaniem wersji ostatecznej powstała wersja wstępnieprzedprzedostateczna. Czyli prześwietlona promieniami X. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Don_Kebabbo Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzecz mogę niewiele Bo ma się w tym stylu: Gdy twórca dziadzieje To sam się dobija ;) Pozdrawiam. PS. Chyba ktoś polał buendy w iks raju w drugim i piątym wersie i stąd ta plama na końcu, ale mogę się mylić w interpretacji. 1
Witold Szwedkowski Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Don_Kebabbo Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tę też przeczytałem ;) Chodziło mi o to, że jeśli wersja wstępnieprzedprzedostateczna jest wersją tekstu zamieszczonego na samej górze, to brakuje po jednym akcencie w wymienionych przeze mnie wersach. Chyba, że w wersach jeśli do was dołączę i bo kiedy już dorosnę pogrubienia nie są akcentowane, ale chyba są, prawda?
Maja Cyman Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak to dobrze że moje są różowe:)
Maja Cyman Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 ładne są...choć tak serio wystarczy brulion w liniiie
Witold Szwedkowski Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem. Już wiem. Tak, pogrubienia nie są akcentowane. Teoretycznie, zgodnie z zasadami gramatyki są ale praktycznie nie dałoby się tego przeczytać na głos jednakowo akcentując: jeśli do was dołączę. Piąty wers brzmiał (co wzmiankowałem w opisie edycji) inaczej: kiedy ja już dorosnę i też byłoby podobnie. Nie rozumiem do czego Ci ta analiza? Przecież (z zachowaniem umiaru proporcji) to jak porównywanie odpisu ze średniowiecznego planu miasta z układem urbanistycznym osiedla wybudowanego w innym miejscu, w ubiegłym roku. Edytowane 18 Marca 2019 przez Witold Szwedkowski (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi