Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) Pomiędzy pustką a otchłanią nocy czy jest granica, a może jej nie ma? I cała przestrzeń wewnętrznej niemocy burzy się, krzyczy, rozpaczą spoziera. Pomiędzy bólem, cierpieniem i łzami czy jest granica, a może rozmyta? I już nie trzyma spoiw haczykami tylko nieszczęściem wybucha, przenika. Pomiędzy wiosną, jesienią a latem, czy widać znaczne różnice pogody? Anomaliami naznaczane czasem nieobliczalne wschody i zachody. Są różne pustki i nocy otchłanie, nie spotkasz nigdy takiej samej twarzy bólu, cierpienia, łez na zawołanie ani rozpaczy co tak samo parzy. Nie spotkasz nigdy takich samych dłoni uśmiechów, szczęścia, burzy jasnych loków a to dlatego, że czas pędzi, goni, wszystko przemija, wszystko prócz obłoków. Ktoś po nas przyjdzie, usiądzie na trawie, lub w środku pola stanie, w górę spojrzy, a one lekko po nieba murawie błękitnym szlakiem gdzieś ciągle chcą zdążyć. 24.11.2018r. Edytowane 26 Listopada 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 11
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 @Kobra bardzo dziękuję, szybka reakcja, wiadomo Kobra:))
Kobra Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :-)) no ba! A tak serio siedzę przy kompie i jak coś się pojawia to mi tu dzyń dzyń robi, wiec zaglądam, czytam i sercuje :-) jeśli podoba się! A podoba się! Tak, sentymentalnie.
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie dziękuję za miłe słowa. O to mi chodziło: sentymentalnie, nostalgicznie, tkliwe, ... a powyżej dla głębszego odbioru obraz Józefa Chełmońskiego W ogródku.
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
mysticp12 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Każdy czasz jest jeden i święty już nie powtórzy się jak bicie serce odczuj je w pełni nie trać tych chwil.
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie dziękuję. Cieszę się, że wierszem trafiłam w gust :) pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jeszcze jedno: święte słowa, znaczy prawdziwe.
jan_komułzykant Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) Maria - romantyczka, z babim latem w zanadrzu? Takie wiersze zawsze będą na czasie i Twój też piękny. Pęk chabrów Ci się należy. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam Edytowane 26 Listopada 2018 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 1
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż za miłe słowa. Bardzo dziękuję:) Obaz piękny, pasuje do klimatu, a chabry ...... również. Pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 O, dziś u Pani pantareizm. Pięknie :)
Stary_Kredens Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Piękny wiersz , nieco rozbudowany , można by nieco ścislej, a nawet ostatnia zwrotka starczyłaby moim zdaniem za cały wiersz , ale może się czepiam jest piękna i trafia w taką czułą strunę pozdrawiam Kredens
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Liczyłam się z tym zarzutem, byłam świadoma, ale taki urodziłam, nie wyrzucę :) Tylko ostatnią zwrotkę wymusiłam dla wyjaśnienia postawionej tezy o wieczności obłoków. Pięknie Ci dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pantareizm czy panteizm? Ale co by nie było, to nawet o tym nie myślałam, raczej skupiłam się na ludzkich uczuciach i emocjach związanych z przemijaniem. Pięknie dziękuję za pięknie i serce :) pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 @wjola dziękuję za Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) kłaniam się
Czarek Płatak Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ proszę. Cała przyjemność po mojej mojej stronie :p Pantareizm właśnie :D bo, że wszystko płynie, dwa razy do tej samej... etcetery takie :)) 1
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Płynie powiadasz, to się cieszę podwójnie :)
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 @8fun pięknie dziękuję:)) No i pozdrowienia niech płyną Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi