Maria_M Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie rozumiem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 21 Listopada 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
Patryk Robacha Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pisze, ze klasyków czyta jak ma czas. Np podczas niepogody na urlopie. I uważa, że to wstyd i w ramach pokuty gotów jest usunąć tu konto, by uniknąć hańby
Jemall Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Sepuku z tego powodu nie zrobię, co to, tonie!
Maria_M Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak kasujesz. Dlaczego? Coś przeze mnie ?
Maria_M Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Będziesz moim tłumaczem z polskiego na nasze. Ok ?
Maria_M Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A myślisz, źe ja mam czas, jak tu siedzę wieczorami ? Ha,ha,ha. Ah,ah,ah:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a gdzie c?
Jemall Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Konstanty Ildefons Gałczyński Bajka o sześciu tłumaczkach Sześć tłumaczek w ramach nieuzgodnienia tłumaczyło tę samą powieść w oparach natchnienia: pierwszej wyszedł poemat oktawą, drugiej coś ze sportu: "Kiszka, brawo!", trzecia przywiozła powieść historycznaą pt. "Zamierzchłe czasy", czwarta rewelację w trzech tomach (nieomal klasyk!), piąta reportaż "Tam, gdzie był dół", szósta - "O hodowli pszczół". Pytanie Skąd ta historia dzika? Odpowiedź Żadna nie znała języka. Morał, czyli pouczenie: Więc po co sięgać do oryginału? Zamiast jednego, sześć dzieł powstało.
Jemall Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na sepuku zawsze czas się znajdzie
Maria_M Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. se puku puku se Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ⛏
Maria_M Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Jemall Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 To dokładny adres poproszę, bo numerek na drzwiach jakiś przymały
Maria_M Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Drzymały 38 :)))
Jemall Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 No i cieszę się, że nie muszę kasować konta, bo zaraz i tak mnie admin stąd wy#&@+@#$ za pisanie nie na temat.
Maria_M Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A na czy to myśmy zaczęli?
Jemall Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2018 No i wykrakał em ad min nachodzi Tam tam ta ramtam ta ramtam ta tam. To z Gwiezdnych Wojen To może zręcznie zmieniajac temat: I miał na twarzy taki wyraz boski Jak ten co wiersze pisząc liczy zgłoski. Juliusz Słowacki, "Beniowski"
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Witaj Mario. Zupełni inny niż dotychczas, widzę że jesteś w poszukiwaniach.Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj, tematyka egzystencjalna jest mi bliska, trochę o tym napisałam wierszy. Nawet tutaj są. Dziękuję za czytanie. Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. https://poezja.org/utwor/161263-wróg-osobisty/ to jeden, przykładowy Edytowane 22 Listopada 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 Zdolniacha :) Czasem lepiej nie wiedzieć za dużo (to a propos tych wszystkich gimnastyk formalnych) bo się straci radość pisania i czytania :)
Rekomendowane odpowiedzi