Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Maria_M Opublikowano 17 Listopada 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 (edytowane) do pomysłu @jan_komułzykant Wioska w dolinie na wschód niesie domy, od zabudowań na północ, południe wąziutkie pola biegną paseczkami, nieregularnie przez wzgórza, przecudnie. Każde poletko jak wstążka falista w kolorach ziemi, zielonych odcieniach niekiedy deszcze częstują błękitem ściągniętym prosto z nadchmurnego nieba. Jednym wyraźnym pociągnięciem pędzla rześki wiatr pieści i maluje łany, wietrznie, a lekko złocienie mieszając, kładzie na żyta kłosowy aksamit. A miedze sterczą jak broda Szymszela, by pooddzielać piaski i rędziny włości zamożnych mieszkańców Roztocza bogatych w uśmiech, szczerych i gościnnych. W przepychu sadów, ogrodów warzywnych przy zboczu wzgórza rośnie stara brzoza, mchem porośnięty wokół cichy skrawek, to miejsce moje, często tam podążam. Siadam i marzę by zostać Rusałką, płatkami róży ozdabiam warkocze wokoło drzewa to kuszę, to tańczę, a później stopy w wodzie Świerszcza moczę. 16.11.2018r. Edytowane 19 Listopada 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 8
Maria_M Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 3
Maria_M Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i serduszko:)
Maria_M Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 A tu jeszcze jedno zdjęcie pół Roztocza. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 3
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Ładny wiersz i bardzo piękne zdjęcia. Szczególnie to pierwsze :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Pióro służy Ci za pędzel i odwrotnie. Bardzo urokliwie :) 2
Maria_M Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To moja wioska:) Pięknie dziękuję za wszystko. Pozdrawiam:)
Maria_M Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To dla mnie duży komplement, bardzo dziękuję:) Nie jestem pewna, czy zasługuję? Pozdrawiam serdecznie z Roztocza:))
Maria_M Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to drugie ukazuje miedze jak broda Szymszela :))))
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, ale to pierwsze mnie zauroczyło :) 1
Maria_M Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak wpiszesz w google zdjęcia z Roztocza, paseczki pół - to wyskoczy dużo podobnych zdjęć, chciałam tu wkleić ten link, ale nie udało mi się, chyba nie umiem tego zrobić.
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę :) 2
Maria_M Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo serdecznie dziękuję:) Ale piękne Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie te same, których nie mogłam pobrać i wkleić. Edytowane 17 Listopada 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 (edytowane) Wszystko śliczne! I wiersz - i zdjęcia. Wprawdzie wiersz w ogóle nie potrzebuje ilustracji - jest jak poetycki pejzaż -ale mógłby się też znaleźć w albumie o Roztoczu i promować region... :) Z wyrazami uznania :) Edytowane 17 Listopada 2018 przez WarszawiAnka refleksja (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję Aniu:) Zdjęcia dałam po to, żeby osoby czytające zobaczyły, że nie kłamię:)))))) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
WarszawiAnka Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdyby nie było zdjęć, moglibyśmy najwyżej podejrzewać, że koloryzujesz... :))) 1
WarszawiAnka Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Teraz rozumiem skąd przychodzą do Ciebie te przyrodnicze inspiracje... :)
Maria_M Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ha, ha, ha :) rozśmieszyłaś mnie:)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Witam serdecznie - duże tak dla wiersza jak i dla fotek - super. Życzę spokojnej nocy
Rekomendowane odpowiedzi