Enigmatyczna Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 Dogasa szmata w nafcie przy progu, gdzieś w kącie kołysze się waza Nie taka stara, lecz już od roku w ogóle nieużywana Spichlerz? Prawie pusty Ostatnie ziarno po ziemi się wala Alkowa dawno bez rozpusty choć złota rączka do wejścia zaprasza A przecież ktoś drewno układał przy kominku, ktoś do rozmowy zapraszał W ogrodzie naszym podwaliny listów gniją jak jesiennych liści okrasa Teraz Nie można spojrzeć nawet Nie można słowom upustu dać Nie można.. Choć lira nadal gra Choć czuć jarząb i słychać w wejściu ostrogi Nie gra! Rok minął mój drogi! Kwiaty? Jakie kwiaty Każdy odcień na pamięć znam pamiętam słowa przestrogi Kim jestem? Przepadło! Czym jestem? Hadesu cierniem Do Rouen już w pół drogi.. 3
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mi się podoba. A gdzie biedny Karol. pozdrawiam
beta_b Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2018 Dobre, nie mam uwag. bb
Rekomendowane odpowiedzi