muchadoaboutfrogs Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Poranek we Włoszech czyli w południe zbiegam po schodkach mej kamienicy pan z tatuażem w okienku schludnie czyści blat baru przy mojej ulicy i puk puk w szybę on cara! woła mią carą dla niego zostałam i puk puk w szybę i znowu woła mia cara! come stai? bene bye! I co mi z pana l’italiana gdy serce zostało daleko I co mi z pana z tatuażem gdy ono jest innego i puk puk w szybę on cara! woła w południe dnia następnego i puk puk w szybę i znowu woła mia cara! come stai? bene bye! 5
WarszawiAnka Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Witam na forum. :) Urokliwy obrazek, jak kadr z romantycznego filmu. Zobaczyłam tę scenkę. :) Od strony technicznej wiersz wymaga jednak przepracowania. Pozdrawiam :) 1
muchadoaboutfrogs Opublikowano 19 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Bez wątpienia. Chciałam jednak podzielić się kadrem, a skoro wyszło, to bardzo się cieszę. Pozdrawiam!
WarszawiAnka Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Osobiście bardzo lubię takie włoskie klimaty...:) A migawki z różnych momentów życia mogą być bardzo ciekawe i inspirujące. Pozdrawiam 1
Tomasz Kucina Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Bardzo ładny wiersz. Skondensowany, nie przytłacza ciężarem słów, zanotowanie krótkiej ulotnej chwili, ładne powtórzenie, to można nawet uznać za anaforę. Nie mam uwag. ładnie, … ta nostalgia za ukochanym (pewnie w Ojczyźnie). Mióóóód na jego serce. Edytowane 20 Października 2018 przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji) 1
Anastazja Sokołowska Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Jest klimat i sugestywny obraz. To lubię :) 2
WarszawiAnka Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 @muchadoaboutfrogs : Dziękuję za Twój głos. :)
Czarek Płatak Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Podoba mi się. Wiersz zabrał mnie w krótką podróż na południe Europy. Dziękuję za to i kłaniam się uprzejmie. @Tomasz Kucina Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pewnie przypadek, że 'a' w anaforze zjadło ;) Saluto! 1
Tomasz Kucina Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No fakt, teraz widzę, szybko, szybko, smacznie... i się przełknęło, już poprawione :) 1
Maria_M Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Podpisuję się pod komentarzem @WarszawiAnka, urokliwy, romantyczny moment, może trzy zatrzymane w kadrze. Plus za niespotykaną, acz ciekawą rytmikę:) Edytowane 20 Października 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 1
WarszawiAnka Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta rytmika doskonale odpowiada zbieganiu po schodach. :) 1
muchadoaboutfrogs Opublikowano 20 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 To wierszyk schodzący po schodach :-)
WarszawiAnka Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 @muchadoaboutfrogs : Dziękuję i pozdrawiam. :)
WarszawiAnka Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, to Ci się udało bardzo dobrze uchwycić. :)
jan_komułzykant Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 bardzo fajny, mnie mija kara za dwa dni ;))) Pozdrawiam. ta joj wjirsz ładny zgrabny wcali kłopotów ja by tam ni szukał moi we Lwowi si raz pochwalił zda si i kwartał by ni pukał
muchadoaboutfrogs Opublikowano 20 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Nie wiem, o co chodzi z tą karą, ale bardzo dziękuję za recenzję :)
jan_komułzykant Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jak fonetycznie wymawia się mia cara? :)
muchadoaboutfrogs Opublikowano 20 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) O, faktycznie. Ja bym powiedziała tak, jak się czyta, ale pierwsza lekcja włoskiego dopiero za trzy dni ;) Edytowane 20 Października 2018 przez muchadoaboutfrogs (wyświetl historię edycji)
muchadoaboutfrogs Opublikowano 20 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Salute!
muchadoaboutfrogs Opublikowano 20 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W punkt ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi