Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Żółty w różnych przebarwieniacg, chodzi o kolor liści, bo akurat przemieszczałem się przez las dębowy, buczynę i puste zaorane pola, z wysokimi miedzami pousychanych ziół, traw i chwastów. 

Dziękuję za wizytę w moim świecie:)

Edytowane przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Cała przyjemność po mojej stronie :) 

O złocienie pytam, bo wydawało mi się, że to rośliny, kwiaty. W odniesieniu do kolorów nie znałem i nie udało mi się wyguglać. Przy okazji pomyślałem, że takie złocienie mogły by być też np odcieniami zła użyte w odpowiednim kontekście :) 

Opublikowano

I nie tylko o łąki tu chodzi, bo wąskie paseczki pól na Roztoczu poprzedzielane są wysokimi miedzami, a na nich zioła, chwasty, trawa. O tej porze roku sterczy to wszystko poplątanymi badylami przyozdobionymi bordem dzikiego wina, czerwienią głogu i przywianymi przez wiatr kolorowymi liśćmi. Wręcz bajkowy krajobraz:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Jestem tylko zmysłowym gorącym wierszykiem, który nigdy nie stygnie. Pisząc wiersze zgubiłam odpowiedzi na wszystkie pytania, których jeszcze nikomu nie zdradziłam.   Kiedy się złoszczę wspinam się na dach, czasami mam wielką ochotę skoczyć.! Nie robię tego wiedząc, że nikt nie potrafi złapać mnie w ramiona.    Mój ratownik musiałby być waranem z Comodo połączonym z delfinem w środku zimy jadać ze mną truskawki prosto z krzaczka.    W głębi duszy marzę o wilgotnej Afryce i dzikim lądzie. Jestem. Spełnionym dzieckiem słońca, empatycznie rozumiem egzotykę.   Doskonale rozpoznaję prawdę, pomimo tego bardzo lubię być  przez Ciebie okłamywana. Teraz już wiesz .!    ;)       
    • @truesirex   Czy to Skarabeusze.? Jeśli tak, są symbolem transformacji i odrodzenia…   „Światło rodzi się z tego, co mroczne a nie mimo tego” C.G. Jung   pozdrawiam truesirex!  Podoba mi się! 
    • @Wiechu J. K. pokusa rzeczywiście jest haha wszak nie wszystkim o czym pomyślimy warto się dzielić ;)
    • Jakie to jest? Trochę jak krzyk głuchego  Jak krew tocząca się z rany na plecach  Może odrobinę jak malowanie czegoś co zapamiętaliśmy inaczej Jak ceramiczne jedzenie na zbyt apetycznie wyglądającym talerzu Podnoszenie górnej wargi zamiast opuszczania dolnej Jak jeden suchy palec po prysznicu  Przypomina neonową czerń  Drobinka żwiru która wpada między szprychy roweru Jak mleko którego nie udało się wylać z butelki  Chęć uderzenia człowieka, który na to nie zasłużył  Gryzie jak szpara w letniej moskitierze Brzęczy jak pszczoła przysiadająca na powiece Otwiera usta rozcinając policzki Zamyka uszy użądleniem Kim ty jesteś? Czy to ich wina? Czy świat zmieni się wraz ze mną?
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

obiecanki cacanki słowne skakanki ;)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...