iwonaroma Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) zwodzą gmatwają mieszają słów nadto dodają lub właśnie ujmują gdy zaraz poczują że sens ze słów zbyt jasno się wyłania. kombinują pozorują me-ta-fo-ry-zu-ją stwarzając wciąż nowe poetyckie bajery iż niby to poeta jest z wami całkiem szczery jednak… powiem bez kozery, kochani odbiorcy a także w sekrecie (bo być może jeszcze tego nie wiecie) że to nie w celu zadania wam klina lecz w tym tkwi przyczyna (to nie jego wina!) iż poeta (niestety) sam nie bardzo „czai”, co mu się w głowie roi i co on biedny widzi w swym (o wstydzie!!!) poetyckim szurniętym odwidzie. p.s. wybaczcie... im :) Edytowane 6 Października 2018 przez iwonaroma poprawka (wyświetl historię edycji) 2
Gość Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Zgadzam się z tym, chociaż nieco inaczej bym to nazwała, czy wytłumaczyła: Pisząc mam wrażenie znajdować się na wąskiej krawędzi pomiędzy tym, co wiem, a czego nie wiem, pomiędzy poznanym i zrozumianym, a tajemnicą wszelkiego istnienia ... Ponieważ jestem jednak bardzo blisko niej, wyczuwam jej obecność i próbuje po nią sięgnąć słowami. Musze jednak być ostrożna, bo gdy użyję fałszywego słowa lub zbyt wielu słów, to mogę ją "spłoszyć" lub stracić równowagę i spaść z powrotem w zwykłą codzienność. Podoba mi się odwaga, humor i szczerość Twojego (też nieco sfrustrowanego?) wiersza :) Pozdrawiam.
Jemall Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Bo poety nie mówią ( tylko piszą). Zagadka - nie mówi - pisze - trudno to zrozumieć ? lekarz wypisujący receptę
Gość Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) Już kilkakrotnie "startowałem" z podobnym tematem nie tylko na tym portalu. Ostatnim (zdaje się), lecz nie jedynym wpisem jest ten oto: . Edytowane 6 Października 2018 przez musbron45 (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Zauważam, że metafory, których ja osobiście używam mało, jednak przyciągają czytelnika do wiersza i zatrzymują go dłużej przy sobie. Z wyjątkiem może mnie, bo gdy jest ich za dużo lub gdy są zbyt jaskrawe, męczą i dezorientują mnie i mam problem, żeby doczytać wiersz do końca... Przyznaję się ;)
iwonaroma Opublikowano 6 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Duszko :) raczej zrobiłam z tematu tzw. jaja, choć wiadomo, że zainteresowani nie lubią być obśmiewani :( Ale Ty bardzo rzetelnie i świadomie zanalizowałaś ten balans, który poetom jest sednem... są tu, a jednocześnie gdzie indziej... Wg mnie, gdy jest się bardziej "gdzie indziej" - tym lepiej :) Pozdrawiam serdecznie :)
iwonaroma Opublikowano 6 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zagadka jest prosta :) choć nie prostacka... wszyscy specjaliści mają w sumie coś wspólnego... zdrówka :)
iwonaroma Opublikowano 6 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. musbron, trudno mi się do tego odnieść, to dla mnie zbyt skomplikowane... :)
AgnieszkaMikula Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też mam czasem takie wrażenie :) Pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 7 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Agnieszko :) Zdrowka 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 tez cos podobnego splodzilem chyba nawet tutaj na portalu :D fajnie sie czytalo duza dawka humoru :D
iwonaroma Opublikowano 8 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Marcinie, my grafomani potrafimy się bawić :) Chyba poszperam w Twoich arcydziełach, b znaleźć rzeczone :) zdrówka 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hehehe czytam pisze Eh no co Ty to nie dzieła Jeno gnioty Żebyś nie musiała brnąć przez gąszcz mojej grafomanii :)
Rekomendowane odpowiedzi