WarszawiAnka Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 nie bój się to tylko odrzutowiec białą nitką zszywa chmury 5
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2018 Haiku miniatury dział trochę niżej. Witam Na forum 1
Gość Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękny :) Brzmi dla mnie jak bajkowe, czułe uspokojenie małego zalęknionego dziecka... Może tylko dla jednolitości charakteru wypowiedzi dobrze by było zamienić "odrzutowiec" na również coś bajkowego, np. "srebrny ptak"... Jak myślisz?
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Ładnie, 'zszywa chmury' jak Krawiec Niteczka z bajki, który wszedł na drabinę i zacerował dziurę w niebie żeby deszcz nie padał. Ps. Podoba mi się podpowiedź Duszki, pozdrawiam :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam również. :) To bardziej miniatura niż haiku, bo układ sylab się nie zgadza... Dopiero się rozeznaję w tutejszym środowisku... 1
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Duszko! Masz wiele racji i w Twojej interpretacji "srebrny ptak" byłby jak najbardziej na miejscu. Jednak w kontekście, w którym wiersz powstał, "odrzutowiec" był właśnie czynnikiem uspokajającym... Pozdrawiam.
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, podobają mi się Wasze skojarzenia. :)
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Jan_komułzykant: Słyszałam o chemitrails już dawno, ale takich skojarzeń nie miałam... :)
8fun Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Mówisz że Łata dziury Dotychczas ogniem oddzielał ciało od skóry. Dla dzieci zamieszkujących rejony objęte wojną odgłos odrzutowca to zapowiedź horroru, śmierci, spalonych domów. 1
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przejmujący komentarz! Tak, zgadzam się z Tobą, że taka interpretacja jest jak najbardziej uzasadniona. Ale w rzeczywistości to nie był ten kontekst. Pozdrawiam!
jan_komułzykant Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem, ale myślę, że Twój wiersz (w polączeniu z wiedzą o chemitrails) tym bardziej zyskuje na swojej niewinności, prostocie przekazu i wymowie. Niewinny wiersz, a jednak strach krąży gdzieś wokół - jak ta nieprawda, o której nikt nic nie wie i tylko "świry" snują jakieś chore historie. :)
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nawet nie wiesz, jak trafny jest Twój komentarz...!
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Jak byliśmy mali, ja i dzieciaki z mojej ulicy, biegaliśmy boso i darliśmy się wszyscy jak leciał samolot 'Panie pilocie, dziura w samolocie' w nadziei, że pilot usłyszy, tylko trzeba bardzo głośno krzyczeć. Ot, beztroskie czasy dzieciństwa. Zdaje mi się, że w takim klimacie Autorka napisała tę miniaturkę. Jednak teraz, po wielu latach, patrzę z niepokojem na pokratkowane niebo nad Gdynią. W pobliżu są dwa lotniska, Jedno Gdańsk Wrzeszcz, drugie Gdynia Oksywie. Nadal chce mi się krzyczeć, tyle, że z bezsilności. Bo jeśli to prawda, to wpływ na taką politykę, o której wspomniał jan_komułzykant, mamy jak na pogodę, czyli żaden :( Edytowane 4 Września 2018 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 4 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Alicjo, też mam takie wspomnienia z dzieciństwa... :) A u siebie, w Warszawie, też mieszkam niedaleko lotniska... Jednak kiedy byłam w Londynie - za każdym razem, gdy spojrzałam na niebo, leciał po nim jakiś samolot - albo dwa. Mam nadzieję, że u nas aż tak nie będzie... Dziękuję za Twój refleksyjny komentarz - jednak kontekst nie był beztroski....
Maria_M Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie miałam o tym pojęcia.
Maria_M Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak wciśniesz małpę @jan_komułzykant i zaczniesz pisać nazwę uźytkownika to wyskoczy sam @MaksMara
jan_komułzykant Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie no, małpę ze mnie zrobiła Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
WarszawiAnka Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Próbowałam, ale wtedy pojawia się profil?
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słów mało treści dużo. pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi