Kompot z ironii Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Skrupuły? Coś Ty To tak jakby rękawy zakasać I zaprzęgać w stary pocarski pług Rozleniwione muły W naszych czasach? Moralność? A mało Ci Jednego kręgosłupa Co rwie i strzyka Niezliczone dni? Ma drugi łupać? Dobroć? Stary A znajdzie się taki Który bez szemrania Odwdzięczy tym samym? W sposób jednaki? Zasady? Na co? Ustalając jakieś Znając ludzką przekorę Złością się odpłacą Lepiej co dzień nowe Po co? Mam być szczery? By być człowiekiem Do cholery 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam - nie wiem z kim mam do czynienia z kobietą czy z mężczyzną - więc zwrócę się nijak. Witaj na orgu niech miło ci tu będzie. A wiersz faktycznie nie życiowy bym powiedział taki inny od innych ale to tylko ja - podoba mi się i już. Widzę w nim coś co zastanawia bo jest okiełzane prawdą. Oby następne były tak udane. Pozd. Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Kompot z ironii Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Dobry wieczór ;) Dziękuję za miłe przyjęcie i pozytywny odbiór "twórczości". A do czynienia ma Pan z mężczyzną :)
Annie Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Jak dla mnie za dużo znaków zapytania. No i ten pocarski plug :) Ciekawe jak to wygląda? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie, czy szczerość jest miara człowieczeństwa? Pozdr.
Kompot z ironii Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) W samym tytule widnieją "pytania", a jak inaczej je zadać, jak nie przez znak zapytania? ;) A to słowo może wyglądać dziwnie, ale jak się spojrzy na "poniemiecki" (a takie słowo funkcjonuje), to "pocarski" już tak nie razi, ale mogę się mylić ;) Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez Kompot z ironii (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi