Stary_Kredens Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) i nie powstał żaden piękny wiersz mimo że pejzaż był przeogromny z rozmachem klif wielka ściana lasu słońca krwawa łuna morze pochłaniające ją z nabrzmiałą porą zmierzchu najpiękniejszy widok zapierający dech nie ma większego znaczenia gdy sieć tak jak wczoraj pusta jest jutro niewiele zmienia choć drugi brzeg mami obiecuje lecz w gruncie rzeczy dobrze wiesz mieszka tam człowiek który tak samo widzi czuje Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez Stary_Kredens (wyświetl historię edycji) 2
Maria_M Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) Ten drugi człowiek,to albo ten sam w lustrze, albo inaczej widzi i czuje. Inaczej być nie może. Pozdrawiam, ładnie napisane :) Edytowane 30 Lipca 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 1
beta_b Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kredensie, w zasadzie Twoimi tekstami delektuję się bez ale. Dla mnie jesteś marką, gwarantujesz jakość, celowane słowo, pogłębione spojrzenie. Tu jednak „napierającym” i „zapierający” - zbyt blisko siebie wyrosło i zatrzymuje mnie w czytaniu, oraz ostatnia zwrotka bez dobitniejszej „kropki” - ucieka. Niby puenta jest, ale nie ukorzenia wiersza a raczej rozluźnia go. A przecież przekaz od początku jest cenny i jasny. Brawo, choć tym razem się jak rzep uczepiłam. ;) bb
Stary_Kredens Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za uwagi poprawiłam tekst pozdrawiam Kredens
egzegeta Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2018 To może ja też swoje dorzucę; tytuł fatalnie banalny, poza tym aż 6 "i" w tych zaledwie kilkunastu wersach Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zdecydowanie bez "spod pióra", bo w końcu gdzie rodzi się wiersz jak nie spod pióra, no oczywiście spod klawiatury też; a nie lepiej krwawa łuna słońca? zdecydowanie bez "jest", wtedy zabrzmi: gdy sieć tak jak wczoraj i dzisiaj pusta a jutro niewiele zmienia cztery spójniki - wyrzucone, dają taki tekst - chyba lepszy choć drugi brzeg mami obiecuje w gruncie rzeczy dobrze wiesz mieszka tam człowiek który tak samo widzi czuje Pozdrawiam z porannym słoneczkiem ukochanym :) którego mam dość :(
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2018 coś bym zmienił o pustych sieciach. Ale to moja sugestia. Pozdrawiam
Stary_Kredens Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziékuję bardzo słuszne uwagi
Iwa-Iwa Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Witam ciekawy wiersz, miło się czyta, pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!! 1
Stary_Kredens Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę zmieniłam , dzięki za czytanie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi