Czarek Płatak Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Muszę tylko Miotam jasne pioruny, szeptem podpalam strzechy, szarpię wichury struny, tchnieniem posrebrzam Księżyc. Gestem rozbudzam Słońce, gaszę skinieniem gwiazdy, skrzące, ogniem płonące kreślę na niebie ślady. Śpiewem źródła spod ziemi w rzeki przemieniam bystre, krokiem jak zefir lekkim mogę pokonać kipiel. I łzy z oczu pomnika puszczę, gdy tylko zechcę, muszę jedynie pisać, muszę pisać poezję. Edytowane 24 Lipca 2018 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 4
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. muszę jak ten grafoman w rymy składać wyrazy każdy werset pokonać rytmy sprawdzać trzy razy muszę zadbać o treści myśli lekko kreować chcąc sens ukryty zmieścić w grających dźwiękiem słowach muszę kapkę metafor wpisać z jakąś podpuchą by czytelnik miał za co postawić mi serducho :)) Edytowane 24 Lipca 2018 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 3
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 Witam - ostatnia super się podoba. Pozd.
jan_komułzykant Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 jest taka reklama, facet jedzie windą, obok wrzeszczący bachor, a gość beznamiętnie mówi: Dość. (spokojnie, bez nerw;) I następuje cisza. Oglądałeś? ;p PS jest dobrze, jest rytmicznie, jest Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Czarek Płatak Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;)
Czarek Płatak Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie dla serduszek piszę, nie dla splendoru, czy braw, serca wierszem kołyszę, ty teraz me serce łap.
Czarek Płatak Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rad jestem Waldku. Pzdr!
Czarek Płatak Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki wielkie! Przyznaję, nie widziałem tej reklamy. Od lat nie oglądam telewizji jako takiej, może dlatego :)
Maria_M Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To tak, jak ja, zaczynam rymami myśleć :)))))
Deonix_ Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2018 Powracam, bo mnie ostatnim razem wywaliło :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ech, ja też. Muszę. Serdeczności :) D.
Czarek Płatak Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też właśnie. Inaczej dusi :)
Rekomendowane odpowiedzi