Maria_M Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) codzienność pisze na mej drodze wciąż nowe kroki i kolory najbardziej lubię fioletowy a zapach ciszy - to piżmowy magnolię znajdziesz w moich oczach w źrenicy płatków błysk wiosenny a włosy lubię rozpuszczone wtedy falami jasno płoną niekiedy spinam w warkocz lata lub jesień targa i rozwiewa a zimny styczeń schładza błękit lubię na śnieg się szary gniewać dzisiaj gdy wstałam była środa kolejny dzień piątej podróży za oknem lipiec chłodem powiał zieloną suknię szybko włożę moja codzienność to kolory ciepłe uczucia rodzą stale życie czerwienią pisze w gestach że jestem, idę wciąż wytrwale lipiec 2018r. Edytowane 14 Lipca 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 7
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Witaj - podobają się mi twoje kolory - miły i ciepły wiersz - dobrze że zajrzałem. Udanej niedzieli życzę
Maria_M Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj! Waldemarze, z tego co zauważyłam, rzadko dajesz polubienia, tym bardziej je cenię, dziękuję za niedzielną wizytę i miłe słowa, spokojnej niedzieli życzę :)
Deonix_ Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Ładna ta Twoja codzienność, bardzo ciekawie ubarwiona, wcale nie bura. Jedną uwagę mam do tego tekstu, w zasadzie nawet nie uwagę, ale prywatne marudzenie - interpunkcja, którą tu stosujesz osłabia (wg mnie) wydźwięk pięknych przerzutni. Pozdrowionka :)
egzegeta Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. te cztery wersy można ubrać w jedno słowo - PIĘKNO :) Edytowane 1 Lipca 2018 przez egzegeta (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Urokliwy wierszyk, Marysiu. Niby nic takiego a przyjemnie przeczytać. :bb
Maria_M Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na początku myślałam, żeby zrezygnować ze znaków interpunkcyjnych. Zastanowie się jeszcze. Ostatnio rozmyślałam o codzienności, rutynie i postanowiłam dostrzec jej kolory i pozytywne cechy, aż sama jestem zaskoczona, że codzienność może być piękna! Bardzo dziękuję za miłe słowa. Życzę kolorowej codzienności:)
Maria_M Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, wyszłam od słowa PIĘKNO i rozłożyłam je na czynniki pierwsze w czterech wersach, zagłębiłam się, dziękuję za wizytę :)
Maria_M Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, że sprawił radość :)
Maria_M Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 @Deonix_ @beta_b @JaKuba @egzegeta @Waldemar_Talar_Talar DZIĘKUJĘ :))
Maria_M Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spełniłam Twoje prywatne marudzenie :)
Iwa-Iwa Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Ładny wiersz, mi ostatnio weny brak. Jednak napisałam o przyjaciółce mojej, czy byś oceniła mój wiersz?
Maria_M Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A w jaki jest dziale, bo nie widzę?
Iwa-Iwa Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Gdy utwór nie jest całkiem gotowy tytuł wiersza, ""Przyjaciółka"
Deonix_ Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i jest lepiej, ale głupio mi teraz ;<
Maria_M Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mi też się lepiej podoba :)) dobrze, że o tym wspomniałaś.
karenka Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Wiersz rewelacja-pięknie,płynnie,poetycko i niezwykle klimatycznie:)pozdrawiam 1
Maria_M Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję, pozdrawiam :)
Maria_M Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A myślałam, że lekki i zwiewny :)) Dziękuję Edytowane 16 Lipca 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi