Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

patrzę ci w oczy, opuszczasz wzrok

udajesz, ze nie widzisz mnie

myślisz, kto to jest ten gość

czego on od ciebie chce

twój ciemny włos przykrywa twarz

ruch ręki znów odsłonił ją

ja wciąż wpatrzony w oczy te

myślami pragnę uwieść je

odwracasz głowę odejść chcesz

sto myśli kłębi się nawzajem

serce zaczyna mocniej bić

lecz nogi już cię nie słuchają

wyciągam rękę mówiąc, że

to nic, my jeszcze się nie znamy

wyjaśnię wszystko, jeśli chcesz

czuję już chemię między nami

napotkać miłość trudno jest

ona przychodzi, kiedy zechce

nie zauważysz jak nadejdzie

obrazie się, nie przyjdzie więcej

każdy z nas szuka dziś miłości

każdy jej bardzo potrzebuje

lecz mając ja w zasięgu ręki

często ze strachu rejteruje

więc spróbuj w jednej chwili tak

zakochać się po granic kres

miłości szybko szansę dać

ufając, że prawdziwą jest

na pewno warto uwierz mi

spójrz tylko w błękit oczu moich

zobaczysz w nich miłości sens

której tak bardzo potrzebujesz

Opublikowano

Witaj Andrzeju - pomyślny wiersz pełen optymizmu - takie wiersze uwielbiam jasne i radosne zarazem.

Dziękuje za miło chwilę.

Pozd.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dzięki. No to coś mi się dzisiaj udało.

pozdrawiam

Opublikowano

No i już Cię lubię.

Zawsze wierzyłem, że młodość przychodzi z wiekiem.

W moim przypadku po pięćdziesiątce.

pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Poet Ka dzięki, takie czasy :)    @hollow man to polecę dalej Mickiewiczem :) „naszych garstka, i wrogów gromady; Wszystko jako sen znikło. - Tylko czarna bryła Ziemi niekształtnej leży - rozjemcza mogiła. Tam i ci, co bronili, -i ci, co się wdarli, Pierwszy raz pokój szczery i wieczny zawarli.”   @APM dziekuję za czytanie i komentarz :)   @wierszyki to nasze czasy tworzą taką rzeczywistość :)   @Jacek_Suchowicz niewiadomo, może tu też są inne polowania, kto wie ? Dziękuję :)   @Simon Tracy 

tu sie z tobą nie zgodzę. Natomiast AI też jest moim przyjacielem, ja już nawet wiersze o nim piszę :)    
    • nastawienie ja ty ktokolwiek MY Wyobrażam sobie, że zewsząd otaczają nas migające światła, które przyprawiają o roztrój nerwowy. Muszę ciągle osłaniać się przed błyskami, niczym jakby przed stadem lwów. Chcę skupić uwagę na czymś; komputer włączony i zabieram się do roboty. Niestety, ciągle nie jest dobrze. Komputer wyświetla nam komunikaty z bezsensownymi, absurdalnymi pytaniami. Mnożysz pytania w głowie. Rzeczywistość bierzesz do siebie. Czy grad pytań już się skończył? Co jest nie tak? Chcemy zadzwonić do kogoś o pomoc, ale strach przed zobowiązaniami powstrzymuje… uciekasz w końcu przed nimi… Ubierz zbroję i już się nie będziesz bać. Wyjdę naprzeciw, wyjdę, tak, jak stoję. Tak, uśmiechaj się do ludzi!!! Edytuj ustawienia prywatności a potem zaznacz, czy akceptujesz pliki cookie.   co chcesz a co ja   Co wybierasz? Miejsce, gdzie nie ma podziału na dobre i złe? Czy łóżko zimne? Wszędzie wokół przemoc psychiczna... Czy preferujesz siniaki i bicie? A może wybierasz wszystko? Co wybierasz? Bo ja chcę spokoju; osiągnę go za każdym razem kiedy mi pozwolisz
    • @hollow mandzięki za to pytanie!! Pozostawiam je bez odpowiedzi;) Można w końcu interpretować jak się chcexd Twoje pytanie kieruje na właściwią drogę ;)
    • @Migrena dziękuję i wzajemnie:)
    • @EsKalisia Takie pytanko... Nas skazują czy trochę też sami sobie?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...