czarna wdowa12 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Piję ciemną herbatę, Gorycz rozpływa się na moim podniebieniu. Nie nazwałabym tego rozkoszą. Cierpieniem dla mojego ciała ??? Możliwe, tak jak pamięć po twoich pieszczotach. Pożegnaliśmy się ze sobą mój drogi, teraz został długi i intensywny posmak twoich pocałunków. 2
bronmus45 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Podoba mi się - moje klimaty, bez "nadymanych" metafor = tak trzymaj!!!
Deonix_ Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 Naprawdę fajny pomysł, ciekawe porównanie. Lubię gorzką herbatę. W wierszach także. Ale tutaj narracja zdaje mi się zbyt prozaiczna, a sytuacja liryczna nakreślona w sposób zbyt oczywisty. Pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2018 zatrzymuje ta gorzka herbata piję od ponad dwudziestu lat i bardzo lubię dobrą herbatę liściastą parzoną trzy minuty i jej niepowtarzalną goryczkę (pocałunki to raczej słodycz nawet te wspomnieniowe no chyba że się nażarł cebuli) Pozdrawiam
Justyna Adamczewska Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawie zestawione zostały pierwsze wersy z ostatnim. Gorycz herbaty i posmak pocałunków. I jeszcze to "rozpływanie się na podniebieniu". Justyna A. Z pozdrowieniem.
Stary_Kredens Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2018 ładne i gorzkie , nawet to czuć - pozdrawiam Kredens
Rekomendowane odpowiedzi