Tomasz Kucina Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. graphics CC0 Berenika -w- Białogardzie Blada Bladź -w- Baletkach, Barbie Bladym Brzaskiem -w- Bordo Bikini Biegnie Boso -z- Boomboxem -z- Birmy Bogoburcza Bezpardonowa Bojówkarka Bezideowa Bystro Brana Barowiczanka Bookcrossingu, Boysbandów – Branka Błon Bezecnych Bosska i Boska Bezgraniczna i Balzakowska Bozia Brailla, Biustu Balbinka Bibliolożka, Business Brydżystka Blanszowana -i- Bezpardonu Biegnie Bździągwa -z- Byłą Błoną Bezsercowi Brechtają -z- Boczku! "Bazarowo Babe Botoksu!" Brokat_ Bóstwo i Bella Beki Beksa-lala Bel-canto Bessy Badylara, Bożyszcze, - Boże? Była -w- Bronxie, -w- Bulońskim Borze Beletrystka, - Behawiorszczyzna Bez Bielizny, – Bliska, – Bezwstydna. – WSZELKIE PODOBIEŃSTWO DO PRAWDZIWYCH POSTACI I ZDARZEŃ JEST PRZYPADKOWE Berenika z wiersza. Postać fikcyjna utworzona na potrzeby wiersza. od autora: dziś zabawa z tymi samymi literkami. Może wiersz na literkę "B" Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nieco okrutne, Tomku. Justyna.
Czarek Płatak Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Szacuny za podjęcie się tak karkołomnego zadania jak podobna zabawa :) 1
Tomasz Kucina Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlaczego Justynko? To mocno luźny wierszyk. Ani nie ma nic wspólnego z poniżeniem żadnej kobiety, ani nie dotyczy sytuacji rzeczywistej. Formuła jest lekko kontrowersyjna lecz to wyłącznie dla potrzeby intelektualnego odprężenia pewnego kolegi. Napisałem też kilka wierszy autoironicznych. Pewien kumpel w moim środowisku wiecznie narzekał na dziewczyny, dla nas było to już trochę męczące. I w końcu napisałem ten wierszyk. Jest to obraz tego kolegi w krzywym zwierciadle. Gdy go przeczytał zmienił stosunek do kobiet, przynajmniej jak nie zmienił, to chociaż przestał grymasić bez przerwy. I taki jest kontekst tego wiersza. Nie ma żadnej Bereniki a z Białogardem nie mam nic wspólnego. Berenika to postać fikcyjna, jak stoi czarno na białym w przypisie pod wierszem. I chyba tyle w tej sprawie :)
Tomasz Kucina Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gachini nie istnieje. Kumplowi załączyła się maczogadka i takie tabsy mu przepisalim. Zaraz go puściło. Patrz komentarz z Justyną :) Dzięks Czarek.
W.M.Gordon Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Słabe. Też bawiłem się w ten sposób. Moje wierszyki są krótsze, ale za to z treścią i morałem. A tutaj co? Przepuściłeś słowa przez maszynkę do mielenia z sitkiem w kształcie litery B.
Tomasz Kucina Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Acha, krótsze ale genialne. Z MORAŁEM. Rozumiem. W komentarzach pod moimi wierszami Mickiewiczowi połamałeś szkiełko i wybiłeś oko, następnie psychoaktywnie nie wiedzieć czemu uczepiłeś się Witkiewicza, całkiem jak po jego meskalinie, teraz będziesz prawił MORAŁY w zamian za Krasickiego. Przeskoczyłeś wiek i jesteś w kosmosie jak Twardowski na kogucie. Jak w swoim ostatnim utworku: "O obrotach ciał niebieskich, niebiańskich i ziemskich", Kopernik urwie w końcu warkocz mojej Berenice. Gratuluję. Edytowane 3 Czerwca 2018 przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. „Nie rób drugiemu, co Tobie niemiłe” istnieje takie powiedzenie w tradycji społecznej i na chłopski rozum każdy je powinien rozumieć, wybacz, nie powinnam komentować Twojejego komentarza, bo nie pod moim wierszem, ale robię to, ponieważ nie jest rzeczowy, tylko przebija z niego jedna cecha, którą Ty najlepiej znasz. Masz problem. Mimo wszystko życzę Ci wszystkiego dobrego, empatii i życzliwości. Edytowane 3 Czerwca 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 1
Tomasz Kucina Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję MaksMarko, radzę sobie, być może pan wchodzi w andropauzę, uważaj, wobec Pań może być szczególnie nieostrożny.
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, dobrze, że wyjaśniłeś. Bo wersy, które ja przytoczyłam takimi mi się zdawały. Jednak rozmowy pod wierszami potrzebne są, b. potrzebne. Zaczynamy rozumieć ludzi, poznawać. Poezja i wszelka sztuka mają moc. Taka prawda, a jeśli jeszcze mamy szansę na kontakt z Twórcami, to jest naprawdę suuuper. Pozdrawiam Tomku. J.
Tomasz Kucina Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Dokładnie tak jest, Skarbie. To cieszę się niezmiernie że sprawa wyjaśniona. Pozdrawiam ślicznie :) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tomku, ale Słowa użyłeś? To o mnie;)?
Tomasz Kucina Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Nie podoba się? To już cofam? :))
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, no b. się podoba! Nie cofaj! Bo na cóż cofać słowa. skoro już padły? Z pamięci nie wycofasz, mówię o ludzkiej pamięci. No, to narka Złotousty. ;) J.
Tomasz Kucina Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aaaa... skoro podoba, to nie wycofuję :) Nie ma problemu chyba, bo to pamięć osobnicza, dotycząca jedynie własnego indywidualnego doświadczenia. Owo doświadczenie zaś ma na celu "zaskarbienie", a raczej "oskarbienie" Ciebie jako czynnej i biegłej reflektantki słowa jedynie :) Kłania się złotousty, dobrze że chociaż szatynem jestem, z czarnym zarostem, bo byłoby miedzianobrody :) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eh, mam piosnkę o owym. Taka szanta, powiedzmy. O północy słuchana, daje siłę do rana. Wysłuchaj, Acan. Please.
Tomasz Kucina Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nooo :) Acani , Rudobrody drań, stoi jak "tur" w tekście. Świetne. Jeżeli lubisz sagi nordyckie, i temat Walhalii Za chwilę wrzucę mój wiersz pt. "Muzy Asgardu", przeczytaj bo cenię go sobie szczególnie. Edytowane 3 Czerwca 2018 przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Złota pełne sakwy, skóry, no i broń, na pokładzie leżą okupione krwią. Dobre to słowa. Pozdrawiam. ;) J. Kto przeżył, niech się śmieje, bo śmierć niegroźna nam, bo w oczy nie zawieje, boś rudobrody drań. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lol, jak to mawiają. Słowotwórstwa czar jest darem, niczym czar złota, lub czara? Wszystko zależy od mechanizmu mózgu - zegara. Pozdrawiam J.
Justyna Adamczewska Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mitgard tez jest ok. Ale wrzucaj, obaczę. Acan;)
Tomasz Kucina Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedzże waćpanna „kiedy w brzuchu pusto, w głowie groch z kapustą...” prawił niejaki szlachcic Onufry. Zagłoba. Chyba o co innego mu chodziło? :) :P
Rekomendowane odpowiedzi