Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Alicja_Wysocka... Ala, za.. ciekawy.. dziękuję. To dopiero pomysł, spisać zdania ludzi z autobusu. No widzisz, latają nam w głowach różne 'iskierki pomysłów'... toteż, u mnie.. "zrodziły się" wszystkie Zrywy. Ślę pozdrowienie z .. :)   @Rafael Marius ... ok. nie wnikam w to, co wolisz.. :) @Wiesław J.K. ... skoro tak, cieszę się, dzięki.        
    • @Wiesław J.K.   Aby do maja...  
    • @ViennaP   Wiem, proszę pani, wiem: nawet dużo - więcej, tymczasem: póki istnieje formalnie Organizacja Narodów Zjednoczonych, Międzynarodowy Trybunał Karny i Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości - tak zwane przedsiębiorstwo holokaust gówno może, zresztą: biznesmen korporacji USA - Donald Tusk, pardon: Donald Trump - podpisał uchwałę - ona nie ma mocy prawnej, tak: przedwojenni żydzi próbowali stworzyć Judeopolonię przy pomocy pobratymców z Ameryki Północnej, a Polacy co? Próbowali przy pomocy Europy wykupić Madagaskar i stworzyć tam województwo izraelskie - deportować rasistowskich syjonistów i żydowskich szowinistów religijnych, dlatego też: Ukrainy nie ma... Istnieje nieformalna Judeoukraina lub współczesna Chazaria... Mi nic nie mogą zrobić, bo: nic nie mam - lokal socjalny należy do administracji samorządowej, a sam blok został zbudowany w latach sześćdziesiątych - Dolny Mokotów.   Łukasz Jasiński 
    • @Łukasz Jasiński Na chwilę przecież, wejdzie na pierwszą stronę. Chciałam zrobić Panu przyjemność, bo tylko się Pan boczy

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Oto... zupa... :)   Skoro apetyt, trzeba działać, zaczynam warzyć... smakozupę, z rana zakupy poczynione, pora lać wodę - zapał płonie.   Zaczęłam dobrze - mamy rosół, choć gdzieś słyszałam - to nie zupa, jednakże oczka miło siorbać, problem makaron - lubi chlapać...               a teraz wybrać, co pyszniejsze, z marchwi sylaby powrzucałam, przecinki z pora, szczyptę marzeń, no i skrzydełka gołębiarza.                 Pietruszka dziwna - zielokropek, ale to nie jest takie ważne, głowię się nad tym, jak zaprosić, by wspólnie do obiadu zasiąść.   Pozdrawiam Was, jak i czytających tę.. zupinkę... :)    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...