Tomasz Kucina Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. graphicC00 w hołdzie :/Charles Lutwidge Dodgson/oraz/Teoria Strun/ podobno jesteśmy strunamia świat zachowuje absurdalnąlogikę snu strunami pobudzonymi z letargu miłości jak pukiel włosów spod kapelusza "Alicji z Krainy Czarów" co ustawicznie drżą uwodząc bóstwa żądzy w dowolnym punkcie czasoprzestrzeni spoglądając co rusz na swój Zegarek Kieszonkowygonimy Białego Królika w geometrii matematycznej spadamy w Głęboką Studnię mijając po drodze tysiące dziwnych przedmiotów zwanych subiektywną zajawką podniety a cząstki naszych zachwytów są niczym mody drgań nasyconych bozonowych nici tańcząc na Szklanym Stolewidzimy Złoty Kluczszukamy Drzwi do których będzie pasował pragniemy trafić do Lirycznego Ogrodulecz wszystko jest zamknięte w klauzurze trzech wymiarów w dodatku zakorzenionych na bezimiennych branachktórych nie pojmujemy czujemy wyraźnie za duzi by wślizgnąć się do grzesznego rozarium toteż szukamy eliksiru miłości z napisem: "Wypij mnie" upuszczając celowo Rękawiczki i Wachlarzczekamy wiecznie na Kogoś kto je podniesie - dla Nas może właśnie w skutek tego nasza miłość jest cechą dualną przedstawia różne opisy tej samej spójnej teorii zawartej w demonstracji podróżujących cząstek i strun po Krainach Lewitacji prawie zawsze lękamy się Kotów Zauroczeniaudajemy Mokre Ptakiliczymy że Każdy z Nas - wygra osuszając pierze jak Zuchwały Dodow Wyścigu Kumotrównie przestrzegamy miłosnych reguł biegając - w kółko pływając w Kałużach Łezliczymy na to że spotkamy w końcu swoją Cudowną Mysz lecz jest to tylko złudne pogwałcenie symetrii czasoprzestrzeni --- przypis: * brany - w teorii strun, cząsteczki wyrażone jako wibrujące struny zakotwiczone są na branie, brana jest więc czymś w rodzaju "ściany" oddzielającej różne wymiary wszechświata. Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Mamy taką siłę? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba nie. To możliwe? Tak, na wiele liczymy, ale niewiele możemy. Wiem, że teoria strun przewiduje, iż mamy dostęp do co najmniej 10 wymiarów, tylko nasza percepcja jest ograniczona. Tak hołd się należy geniuszowi. Justyna.
Tomasz Kucina Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wygra czy nie warto próbować. Życie to metoda prób i błędów. Odpowiadam: Nie wiem czy możliwe. Chyba tak, mnie się udało. No właśnie niewiele. Owszem z 10 wymiarów. [Proszę mój wiersz w tym temacie]. autor: Tomasz Kucina Zwymiarować- inne etapy podświadomej manipulacji przekonałem się że kiedy myślę o innych wymiarach czasoprzestrzeni zawsze stoję w siedmiomilowych butach choć planowałem doświadczyć zwyczajnej teleportacji jak zwykle chętnie rozmyślam stoję lecz nie ruszam z miejsca mam ustalony wzrost w postoju szerokie perspektywy twórcze no i ... głębokie ambicje więc ciągle czekam ustanowiony żywy poeta ograniczony w trzech wymiarach i mało co rozumiem i wtedy -uwierz- znów na nieszczęście lekko przeczuwam czwarty wymiar to tutaj doświadczam czasu i mogę poczuć że przemijam to nie jest wymiar humanitarny lepiej byłoby go ominąć lecz w końcu ruszam dalej w następnym wymiarze na osi tego czasu powstają rozgałęzienia z poprzedniego formatu poezja doświadcza nowych możliwości w tym miejscu wybierasz ścieżkę życia na przykład zamiast poetą mógłbym zdarzyć się kosmonautą albo fakultatywną cząstką elementarną chociażby bozonem pozbawionym masy a zamiast odbicia w lustrze posiadałbym własne alter ego w postaci symetrycznego fermiona wymiar sześć stanowią równoległe światy to wszystkie drogi z piątych wymiarów dostępne możliwe alternatywne ścieżki rozwoju zaś siódmy wymiar to będzie nieskończoność niech czas biegnie w różnych dowolnych kierunkach tu świat powstaje z punktu i tu się dostarcza inicjująca majuskuła tego wiersza w ósmym wymiarze są wszystkie możliwe nieskończoności to światy progresywne i inne rodzaje poezji których nigdy nie odkryjemy a same słowa są jakby mianem zupełnie obcych praw fizyki dziewiąty wymiar to więź pomiędzy każdą nieskończonością i nieskrępowana możliwość podróży między nimi jak słowa które poławiamy znikąd które nas gryzą i nurtują i kompilują z szyfrem innej cywilizacji ostatni wymiar numer dziesięć to punkt narodzin wszystkich nieskończonych bytów globalny obraz połączonych strun lecz obcych sobie Wszechświatów oto jest Alfa i Omega tu właśnie doświadczyłeś BOGA spoglądasz w Jego ludzkie oczy a z ludzkich ran rozkładasz kosmiczne żagle dopieszcza czas Mistyczna Błogość i zapamiętaj iż na początku było słowo a to jest abstrakcyjny wiersz podszyty dziwnym przeczuciem. hołd geniuszowi, zgadza się. 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz filozofię fizyki ukazuje i ja to czuję. Powyższe wersy - abstrakcja, acz realna, tak się zdaje - bo przeczuciem podszyta - dziwnym, fakt, ale realnym. Dobranoc, Tomku. J. Tytuł - to gratka. Edytowane 27 Maja 2018 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji) 1
Tomasz Kucina Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 No dzięks. Zgadza się. Pa, zmykam lulu. Do napisanka ;)
Tomasz Kucina Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Albo fizykę filozofii :) A głównemu wierszowi nadałem przemyślany tytuł. Można rozumieć wieloaspektowo. 1. Brana jako ściana w teorii strun. Więc Na branie 4tego wymiaru czyli na ścianie łączącej wszechświaty - inne wymiary. 2. Na branie odczasownikowo jako brać, np. czas na branie (odkrycie) 4tego wymiaru. 3. Nabranie jako zaczerpnięcie 4tego wymiaru, czyli sięgnięcie, zajrzenie w ten wymiar. 4. Nabranie jako oszukanie 4tego wymiaru, np. w celu przeskoczenia do jeszcze wyższych wymiarów.
Rekomendowane odpowiedzi