egzegeta Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2018 Czerwona przepaska we włosach Mojej śp. Bożence na 55 rocznicę poznania się — IV Ogólnopolski Rajd Studencki po Warmii i Mazurach 2-5 maja 1963 tam w Nakomiadach jeszcze nic nie drgało choć wyczuwało się lekkie napięcie beztroski śmiech granatowy dres i takie kumpelskie zgrywy w tym samym miesiącu — to był maj jedyny w najtajniejszym — jakie może mieć przybraniu w kortowskim parku szalał wicher gwałtowny ckliwy na uczelni przymusowe brzemię plener wirował jakby szukał rozsądku * jeszcze nie tak dawno w srebrnych koronach na skroniach cofnęliśmy się do kina Student w Kortowie (już go nie ma) błyszczące oczy w półmroku niebo pachnące ustami misteryjny trans i my w ostatnim rzędzie — na balkonie znów młodzi mimo upływu półwiecza * przed chwilą wróciłem od ciebie — tam też majowa zieleń jaszczurka na ciepłym granicie i moja pamięć pęczniejąca od ciszy na barkach minimum sto lat więcej nic mi nie pomoże nic nawet barwna refleksja o czerwonym wabiku w twoich gęstych włosach 28.04-01.05.2018 Wiktor Mazurkiewicz 4
Marlett Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) EGZEGETO, Piękne wspomnienia zawsze powracają i żal minionych czasów młodości i miłości. Kiedyś powiedziałeś, że nic już nie napiszesz. Ja natomiast przeczuwałam, że powstaną wiersze refleksyjne, bo jakże inaczej poeta może odzwierciedlić, co w myślach i sercu :) Pozdrawiam Majowo :) Edytowane 1 Maja 2018 przez Marlett (wyświetl historię edycji) 1
Deonix_ Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2018 Cudownie czyta się takie refleksyjne, klimatyczne, malownicze i elegancko ustrojone w metafory wiersze, ale wiedząc, że Peel to alter ego Autora zwykle jestem na tyle onieśmielona, że aż trudno mi komentować. Pozdrawiam. 2
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2018 Na długo zostanie w pamięci przejmujący wiersz. 1
egzegeta Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlettko nie pamiętam, może i tak powiedziałem, ale dobrze wiesz, że wilka ciągnie do wersów, zwłaszcza starego wilka. Ładnie skomentowałaś. Dziękuję i też pierwszomajowo pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Deonix_ a jednak ładnie napisałaś jak na onieśmieloną. Bardzo ładnie. Dziękuję, pozdrawiając.
egzegeta Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marcinie wierny Czytelniku tego orga, Dziękuję Ci wielokrotnie.
beta_b Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 Wiktorze, tak różny od mojego a tak piękny świat mi pokazujesz, mimo całego bagażu bólu i tęsknoty. Jakbym oglądała film na dużym ekranie, tak czytelnie opisujesz kolejne sekwencje... bb 1
egzegeta Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 Bella Beatko jak Ty ładnie napisałaś, nic nie dodam, nic nie skomentuję tylko z głębokim ukłonem wyrażę swoją wdzięczność.
egzegeta Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 Wiesławie i Ty tu pojawiłeś się, ukryty lecz prawdziwy :) Dziękuję. 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 Wiktorze, może ja nieśmiało: czerwona wstążka wyjęta z tęczowych barw grają wspomnienia Justyna.
egzegeta Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 Justynko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zaskoczyłaś mnie dokumentnie, ale przede wszystkim bardzo elegancko; z nie byle jakim gatunkiem poezji lirycznej. Liczyłem 2 razy i zgadza się 5+7+5. Ale najważniejsze przesłanie, wycelowane w sam środeczek. Dziękuję Ci Bardzo i dobranoc, bo na mnie już dziś czas. W załączeniu fale, z którymi tamte wyspy są za pan brat:))
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 Wiktorze, spokojnych snów, aby sen przyniósł ukojenie. J. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja dziękuję za Twój wiersz. Znasz mój "Droga"? Trudno i źle czasami, a tak naprawdę, to prawie bez przerwy. Cóż, tak to bywa. Justyna.
egzegeta Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. teraz przeczytałem - smutek od początku do końca. Pozdrowienia. Taco Valverde Dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi