Róża_Płocka Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Warto zatonąć w tym niebie gwieździstym Choć chwila ulotna, tak utęskniona, schowana w najgłębszym zakątku duszy Tik tak- to nie istotne, zegar stanął w miejscu Czas tańczy między źdźbłami trawy omijając rosę Delikatny łaskot psotnego wiatru, raduje moje policzki Wschodzące słońce, weseli moje oczy Trwaj Chwilo, trwaj! O Ty niekończąca się przyjemności 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Witam serdecznie - miły i zmysłowy wiersz - podoba mi się i już... Udanego dnia ci życzę 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Cześć, Różo. wypowiedź Fausta "Trwaj chwilo jesteś piękna" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie, ze czerpiesz z klasyki. Wiersz ciekawy, pozdrawiam J. Mam pytanie. Dlaczego "Chwilo" napisałaś wielka lit? Mój domysł - bo chwila tak ważna, że potraktowałaś ją, jak nazwę własną. "Ty" - też wielka lit. ;)) Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji) 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 Dałem się ponieść. Przeczytałem z przyjemnością pozdr. 1
Róża_Płocka Opublikowano 13 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Dziękuję bardzo,pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi