Nyctophile Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 lubisz zwiedzać obce raje mówisz, że kochasz latać wiesz ptak, podrywając się do lotu, rani rękę sokolnika ale zaczekaj, choć chwilę bo nigdy nie będzie już 6 lutego godzina 4:52 słońce nie prześwieci przez ciemne zasłony w ten sposób a Twoje senne usta nie musną mojej skóry dokładnie w tym miejscu, tuż pod obojczykiem zaczekaj niech jeszcze trochę czasu minie zanim przekręcę w drzwiach klucz spłoszonych żurawi 2
jan_komułzykant Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę na siłę ten klucz, bo jest (moim zdaniem) tylko "jakimśtam" skojarzeniem, a że ładnie wygląda - jak metafora, to jest. :) a ja wpadłem, bo kocham latać ;)) Pozdrawiam.
Nyctophile Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastanawiałam się nad tym właśnie, dzięki za sugestię, pozdrawiam również :)
egzegeta Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już dziś nad tym główkowałem; w każdym razie nie usuwałbym tych żurawi, a raczej dopisałbym może - odfrunie/odleci czy coś w tym stylu. Przerzutnie pobudzają wyobraźnie czytelnika. Dałem serce, bo takie wiersze mnie kręcą :) Oczywiście interpunkcja jest niekonsekwentna, byle jaka, i cyfry w wierszu raczej niemile widziane. Ale to kwestia drugorzędna. 1
Maria_M Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) Podoba mi się puenta z kluczem żurawi w drzwiach, pobudza wyobraźnię :) Data i godzina dla mnie jest Ok. Edytowane 7 Kwietnia 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi