Stary_Kredens Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) lubię turki kwiaty lata kiedy kwitną na rabatach białe płatki margaretek i piwoni kwiaty duże lecz najbardziej kocham róże tylko ducha zamysł boski stworzyć mógł taki cud i urody i zapachu lecz nie rośnie on na piachu aby mogła zmysły cieszyć w skromnym pączku czy w rozkwicie umiejętnie trzeba przyciąć i podgnoić należycie no i wdarło się po chamsku jak na gnoja wszak przystało to co tobie nie zapachnie lecz użyźnia róży ciało kocham różę kocham bardzo za jej zapach i urodę lecz pointą taką skończę że i gnój pokochać mogę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 27 Marca 2018 przez Stary_Kredens (wyświetl historię edycji) 5
Marlett Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 Bywa, że brzydota przyczynia się do powstania piękna :) PozdrawiaM. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 przypomniały mi się dzieciństwa lata gdy rodzice mieli działkę i uprawiali pomidory. Jakież to niesamowite obrzydzenie wręcz wstręt wywołał u mnie kubeł krowiaku. No w głowie to się nie mieściło gówno - nadaje słodycz pomidorom - to chyba jakaś głupota. A jednak trzy krzaki nie zostały potraktowane krowiakiem tylko nawozem sztucznym. I co za dwa miesiące okazało się, że te hodowane na gównie są o niebo słodsze od tych na nawozie .Podobnie jest z różami. W wierszu powyżej można się tez dopatrzyć podtekstu. Wszystko co piękne kształtuje się w trudzie a nieraz w gnoju Co do warsztatu - no mam zastrzeżenia - inaczej bym to ujął Pozdrawiam
Stary_Kredens Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jak , chętnie poczytam , co masz w tym temacie do powiedzenia pozdrawiam również
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. np: lubię Turki kwiaty lata kiedy kwitną na rabatach margaretek białe kwiatki astry cynie bez bławatki i piwonii kwiaty duże lecz najbardziej kocham róże tylko ducha boski zamysł mógł cud stworzyć podziwiany przez tych wielkich i prostaków wszyscy cześć oddają kwiatu który w pączku czy rozkwicie cieszy oko należycie itd można tez napisać dłuższą frazą przechodząc od razu do meritum pozdrawiam
Stary_Kredens Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no cóz , umiesz rymować
Maria_M Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 Podoba mi się Twój wiersz, ale tytuł już mniej. Uważam, że gnój nie jest do kochania tylko do użyźniania gleby, chyba że coś poplątałam ? Przekaz logiczny, a róże piękne. Pozdrawiam serdecznie i ciepło :))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciiiicho - wiem o tym
Iwa-Iwa Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2018 Zaciekawił mnie tytuł wiersza nie żałuję że tu wpadłam, ładny wiersz pozdrawiam!!! 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2018 Dobre. Pozdrawiam serdecznie. 1
Stary_Kredens Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze uważasz , ale to raczej z innej beczki, tu jest raczej ważny podtekst pozdrawiam kredens
jan_komułzykant Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2018 z gnojem mi nie po drodze i chociaż nie bodzie powalić może cóż całkiem podobnie jak ten zapach róż. U Jacka o wydalaniu tutaj o gnoju, czuć, że wiosna idzie ;| ale lubię ogrodniczki :) Pozdrawiam.
Witold Szwedkowski Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Stary_Kredens Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no cóż co do zapachu róż to i tutaj umiar jak ze wszystkim jest wskazany , ale to juz inna bajka pozdrawiam kredens
Marek_Bazyli Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Cóż. Z ziemi powstałem i do ziemi wrócę. Nawet jeśli umiem pisać wiesze, podglądać niebo, czy nie wiem co o sobie myśleć. Od gnoju nie ucieknę.
Rekomendowane odpowiedzi