Witold Szwedkowski Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Ktoś stąd pod prąd kpin, drwin tnie lont.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) A gdzie miejscowość? Dramat w trzecim wersie i nieoczekiwane zakończenie Edytowane 22 Marca 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 1
bronmus45 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chłopie!!! - spoważniej, zrozum, lub odpuść sobie takie wygłupy - gdzie tutaj widzisz limeryk? I nawet nie pytaj o moje racje - nie ta liga, żeby z tobą dyskutować (już ci o tym wspominałem)
Witold Szwedkowski Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maria_M Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Dobra, dobra nie czepjajta się Witolda nie limeryk i nie wierszyk lont podpali ten, kto pierwszy :))))))))))))))))) 1
Annie Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Może z Mątw? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
ja_bolek Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raj gród* grą słów. Z Mątw bąk, czuć smród. *Rajgród - miasto w powiecie grajewskim Edytowane 23 Marca 2018 przez ja_bolek (wyświetl historię edycji)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jaki styl ? Pytam bo nie rozumie zastanawiałem się tylko czy nie powinien być utwór w haiku miniaturkach lub w satyrze i tyle. Pozdrawiam Edytowane 23 Marca 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Zadałem pytania nie pisałem że to gniot itp. Czy nie można zadać pytań? Ty natomiast napisałeś, że pisze gnioty. Pytam więc o co chodzi ze stylem. Edytowane 23 Marca 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cześć, Witoldzie. Ciekawa treść, pomysł. Ja kojarzę z miejscowością słowo : "stąd", tyle że owo słowo napisane jest małą literą - trochę można się pogubić. Myślę, że tytuł powyższego "Saper" wyjaśnia wszystko. Pozdrawiam Justyna
Witold Szwedkowski Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spytaj Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "W pewnym domu, słynącym z literackich sporów, stwierdzono ubywanie nagłe lokatorów, a to jeden z pisarzy, co w hecach był specem, kilku swoich kolegów zamknął w bibliotece, wcisnąwszy ich w okładki książek - dla pozoru." (1986) Tak bo przeważnie piszesz gnioty, czyli taką poezję popularną - nic odkrywczego w formie ani treści, łatwo przyswajalne, kicze takie grafomańskie.
ja_bolek Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) Trep z Mątw ciął lont. W grób trup! Znikł. Stąd. Edytowane 14 Maja 2018 przez ja_bolek (wyświetl historię edycji)
Annie Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) Mątwa - poezja obrazkowa ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 14 Maja 2018 przez Annie_M (wyświetl historię edycji)
Witold Szwedkowski Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzę, że bardzo Cię zainspirowały rymy z moich limeryków i zwartość formy ich krótkich wersów i sugestie z komentarzy innych osób. No to może teraz, zamiast "wariacji na temat", napisałbyś coś własnego, hm?
ja_bolek Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2018 Pękł wrzód, czuć smród! Stąd swąd, / _ _ _ /, /_ _ _ _ /.* * palindrom 1
ja_bolek Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2018 Głąb z Rud miał wzwód. Wszedł! Wnet ... " Spędź płód!"
Rekomendowane odpowiedzi