Maria_M Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) W moim ogrodzie ukryłam chwile, skrzętnie schowałam pod krzakiem hortensji naprawdę, wtedy już dobrze wiedziałam, że nic nie jest wiecznie, przypisane miłości a ona wciąż rosła, kwitła, latami skrywała przebłyski szczęścia ciebie już nie ma, a krzew wciąż pamięta, co roku w płatkach czytam dawne chwile, w moim ogrodzie oprócz dni ukrytych niektóre lekko uniosły motyle i odleciały przede mną jeszcze wiele niezbadanych. 18.03.2018r. Edytowane 14 Października 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 1
Marlett Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2018 Pointa jest optymistyczna, ale tak naprawdę nie wiemy co nam jest pisane, w tym sensie ; wiele czy niewiele, dlatego zmieniłabym ostatni wers :)) PozdrawiaM.
Maria_M Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co proponujesz ?
Marlett Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2018 ''pragnę by w moim ogrodzie oprócz chwil ukrytych było jeszcze przede mną wiele mi pisanych.'' Może tak, a może wymyślisz coś zupełnie innego :))
Maria_M Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, jeszcze pomyślę:)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 Witaj - miły wiersz - ktoś już nie ma ale zawraca budzi minione - miły przytulny wiersz. Radości życzę
Maria_M Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo. Tobie również wszystkiego dobrego. :))
Iwa-Iwa Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 Lubię Twoje wiersze i jeśli mogę to poproszę o Twój komentarz do mojego wiersza''Zielona ławka" w warsztacie gdy utwór nie gotowy z góry dziękuję nie ukrywam czekam bardzo na Twój komentarz pozdrawiam!!!
jan_komułzykant Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładnie, bardzo ładnie, przypomniałaś mi stare dzieje, a pierwsze trzy wersy nawet są w rytmie :) Pozdrowienia od lenia PS popraw drugi wers, bo Ci peel'ka płeć zmieniła ;) Edytowane 19 Marca 2018 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo Ci dziękuję za piosenkę, to jedna z wielu moich ulubionych. (Dobrze, że złapałeś chłopa?) Cieszę się, że chociaż jeden wiersz podobasię i przypomina stare dzieje :)) Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za wizytę. Pozdrawiam ciepło :)))
Iwa-Iwa Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja również dziękuję i pozdrawiam!!!
Stary_Kredens Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 nie wiem ale czegoś mi w tym wierszu brakuje , tak jakbyś chciała coś istotnego powiedziećw znanym temacie, ale poszło gdzies obok , brakuje mi akcentu na jakiejś myśli szczególnej , wszystko trąca , wybacz banałem pozdrawiam Kredens
Maria_M Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przykro, że tak odebrałaś, wszystko w wierszu jest prawdziwe: mój ogród, hortensja i nie tylko ona, JA, ON, wspomnienie chwil. Zapraszam, pokaże Ci tylko ogród. Dziękuję za wizytę i pozdrawiam :)
Stary_Kredens Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 nie twierdzę , że nie jest prawdziwe , tylko sposób zobrazowania pozostawia mi niedosyt a raczej wrażenie obracania się już w znanych i utartych ścieżkach , brakuje mi w nim jakis oryginalnych fraz , ale to oczywiści moje zdanie i mój odbiór dla innych może być świeze , odkrywcze . Nie zawsze umiem powiedzieć , że mi się podoba, a ogród jeśli to tylko możliwe chętnie zobaczę pozdrawiam Kredens
Maria_M Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dlaczego pozdrowienia od lenia ?
Deonix_ Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Osobiście wolałabym: jeszcze przede mną wiele niezbadanych, żeby nie zapychać zaimkami. Ale to tyle moich wtrętów. Klimatycznie i ładnie, jak często u Ciebie :) Pozdrawiam :) 1
Maria_M Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo Ci dziękuję, zakończenie nabrało zaraz innego wymiaru. Jednego słowa nie mogłam wygrzebać z głowy, dobrze, że zajrzałaś. Pozdrawiam ciepło :))))
jan_komułzykant Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo tak się nazywa ten, co odpoczywa po nic-nierobieniu, dłuuuuuuugo odpoczyyyyyyywa. ;))
Maria_M Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przecież Ty cały czas chodzisz, to jak nic nie robisz? :))))
Rekomendowane odpowiedzi