Tdk crew Opublikowano 2 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 tamtego dnia byłem tam! wzniesiony na rękach anioła trzymałem piekielną machinę co wyszła z podziemi złapałem głowę puchnącą od piany i nic tak to już zwarte szeregi po lądzie kroczyły lekkim krokiem jak baletnica usta krwią poplamione krzyczały więcej więcej przeklęty zegar zgasł na plażę wybiegły tysiące to taniec dusz wchłonięte przez rękę natury to nie ten świat tamtego dnia byłem tam.
Tdk crew Opublikowano 2 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Wiersz poświęcony tragedi z 26 grudnia!!
Monika Pietras Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Podoba mi sie trn wiersz,pokazuje te niedobre cechy natury która może zburzyc wszystko co przez tysiace lat budowaliśmy.I chociaż tyle nam dała to dużo więcej nam odbiera
jarosław grocholewski Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 do mnie dociera
Klaudiusz Opublikowano 3 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2005 nie lubię tego typu wierszy... ale ten jeszcze nie jest taki najgorszy - autor próbuje tu dać coś od siebie, a nie tylko płacz i zgrzy.tanie i przykro mi z powodu nieudanych wakacji ("tamtego dnia byłem tam") ;) pozdr
Roman Bezet Opublikowano 3 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2005 tamtego dnia byłem tam! tam - tam - czy to Afryka? wzniesiony na rękach anioła to Anioły już pracują dla piekieł? trzymałem piekielną machinę co wyszła z podziemi Peel na rękach Anioła trzyma machinę, a ona wychodzi spod ziemi? złapałem głowę puchnącą od piany którą ręką? a co z machiną? i nic tak to już zwarte szeregi po lądzie kroczyły lekkim krokiem jak baletnica zwarte szeregi - krokiem baletnicy? - rozumiem... usta krwią poplamione krzyczały więcej więcej przeklęty zegar zgasł przeklęty - z piekieł? na plażę wybiegły tysiące to taniec dusz wchłonięte przez rękę natury rękę natury - rękę Anioła czy rękę Peela (tę od machiny), czy jeszcze jakąś inną - tyle tu tych rąk to nie ten świat a jaki? Nowy Świat? tamtego dnia byłem tam. nie wierzę Chyba nie tędy droga. Ameryki Pan nie odkrył. Nawet szlachetne intencje nie usprawiedliwiają tych kilku bzdur, które Pan zapisał. pzdr. b
Tdk crew Opublikowano 3 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2005 tam tam to z Pana strony czepianie się tak to można wszędzie znaleść błąd!!pierwszy szatan, diabeł itp to był anioł więc też nim jest, ale nie o to mi chodzilo, ten wiersz to sen można go tak nazwać każdy chciałby tam być i pomóc tym ludziom,a anioł symbolizuje dobro, więc nawiązuje do tego.trzęsienie ziemi bierze się z ruchów tektonicznych czyli z podziemi. nie istotne która ręką może jeszcze Pan zapyta co miałem na niej po co to??machina to fala, machina jest dalej w domyśle.zegar zgasł czas się zatrzymał dla tych ludzi wlekł się. natura jako fala prawda moze i reka jest dodatiem zbednym.świat idealny gdzie każdy mysli ze nic nie grozi bo jest technologia itp. co do wiary to Pana kwestia Pozdrawiam
Freney Opublikowano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2005 Też nie przepadam za laurkami okolicznościowymi; trudno sprecyzować mi wrażenie niedopracowania - wiersz jest rzucony na gorąco; najbardziej widać to chyba w zagadkowym szyku ("zwarte szeregi po lądzie kroczyły" podczas gdy dużo bardziej naturalne i logiczne jest "zwarte szeregi kroczyły po lądzie"). W moim odczuciu to niedobrze (mam na myśli to, że nie podkreśla to emocji, które chyba powinny być tu podkreślone), ale jak widać z komentarzy, może się podobać.
Piotr Sanocki Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Faktycznie Bezet zwrócił uwagę na "szczegóły", które wskazują tylko na to, że Autor chciał zwrócić uwagę tworząc efekt dynamizmu - w samym tekście jest mnóstwo niedociągnięć - błędów logicznych. Pozdrawiam serdecznie
Mea Liberta Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 straszna tragedia... ale to też:]
Rekomendowane odpowiedzi