Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) Zaczyna się bardzo niewinnie Pierwsze psują się receptory Potem zespoły transmisji sygnałów Siłowniki elementy maskujące i szkielet Doraźne korekcje przywracają ich funkcje Awarie z czasem się nasilają Obejmując przetwornice danych Sterowania funkcjami zewnętrznymi Wewnętrznymi oraz zasilacze Długie naprawy często są nieskuteczne Dysk operacyjny wraz z bieżącym zapisem Zostaje wyrzucony na zewnątrz Natura analizując pozostałość, rozkłada na czynniki aby następnie w złożonym procesie syntezy Powstało nowe - nie zawsze doskonałe Czy oprócz nawozu zostawi coś po sobie? Edytowane 23 Lutego 2018 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 7
jan_komułzykant Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 Naprawy nieskuteczne? Pytanie, czy „przetwornice i zasilacze” są w stanie zostawić po sobie nawóz? :) Brzmi Twój wiersz trochę, jak instruktarz z elektroda.pl lub innego portalu wspomagającego samodzielną naprawę np. komputera lub innej elektronicznej maszynki. I trochę jestem zawiedziony, bo przyzwyczaiłeś mnie do rytmu i rymów, ale puenta dobra. Niepokoi mnie tylko ten nawóz. :) Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 mnóstwo wolnych tekstów to i ja spróbuję a co do tekstu roboty się psują, naprawiamy aż w końcu wyrzucamy tylko czy my przypadkiem nie jesteśmy takimi robotami? :) Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 Z prochu powstałeś, w proch się obrócisz, a nawóz brzmi jak kompost, nie pasuje do człowieka ani do urządzenia typu: komputer. Pomysł dobry, ciekawe spojrzenie na nieuniknione niszczenie. :))
Deonix_ Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 Dobre to, lubię techniczne wiersze :) Ale jeszcze "techniczna" uwaga : "nieskuteczne" razem, o ile mi wiadomo :) Pozdrawiam :)
befana_di_campi Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 Też lubię techniczne wiersze :-)))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy człowiek to nie komputer z wpisanymi programami układ nerwowy - tysiące kabli przenoszących impulsy elektryczne mięśnie - siłowniki układ krwionośny - zasilanie mózg - komputer sterujący a i często się mówi co oprócz nawozu zostanie po tobie pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki czy tylko techniczne? Pozdrawiam:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki :)))
Maria_M Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza myśl mi się podoba, druga już mniej :)
Deonix_ Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie tylko :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgadzam się z tobą, jesteśmy jak te roboty, mamy coraz więcej części wymiennych, wiersz na nasze czasy. Z pozdrowieniem:))
Luule Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) A mnie ten nawóz pasuje, bo sama czasem używam tego hasła - zostaniemy ekonawozem i spłacimy dług... Techniczna metafora też ok, myślę tylko, czy trzeba tego aż tyle, ale skoro taki zamysł autora, żeby jak najwięcej zestawić - w jakimś zamyśle, to niech będzie. Jeśli jednak kwestia pokazania pomysłu, to mi by wystarczyło mniej, bo od razu wiadomo, że chodzi o ciało. No i czasem można odpocząć od rymów :) Pozdrawiam Edytowane 23 Lutego 2018 przez Luule (wyświetl historię edycji)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 Zostanie, zostanie. Ładunek elektryczny. W naturze nic nie ginie. :) Pozdrawiam
bajaga1 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2018 I tak z Doliny krzemowej trafimy do ziemi by oddać to co żeśmy sobie wzięli. Co prawda zawsze mówiłam że człek to taka biochemiczna przetwórnia zapominając o cybernetyce, a to błąd. :-)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze że chociaż pierwsza :))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz jak się tak dokładnie przypatruję budowie człowieka w dobie współczesnej medycyny to tylko czekam kiedy się dowiem o hodowli w laboratoriach różnych części ludzkich (Wątroba, nerka itd) na zamówienie i wymianie chorych na zdrowe bez żadnych barier immunologicznych Pozdrawiam :)))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten nawóz jest bardzo popularny - bo co jeszcze oprócz nawozu zostawimy po sobie? - pytanie retoryczne:))) Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy tylko ładunek :)) Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podobnie jak gospodarka odpadami tak pierwiastki krążą po pokoleniach :)
Rekomendowane odpowiedzi