Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jan_komułzykant Opublikowano 14 Lutego 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Nie chciał obijać fal, gdzieś na Helu, wolał „za członka” być w PSL-u. I nic, że czasem w uszach aż chlupie, lecz w PSL-u już tkwi, już łupież. Każdego ranka gębę drze Rysiek: - Ja się zabiję! (śni coś o PiS-ie). Powtarzam: - Chłopie, nie masz wyboru i po raz szósty ściągam go z torów. Koło dwudziestej nastąpił przełom, dawny kolega flirt skończył z PO. Wszyscy się cieszą, że zmienił flankę, tymczasem, mamy koleżankę. Nad brzegiem Wisły jedzą dwa kraby cztery potężne tłuste żaby. I teraz zgadnij, kto kogo je - zaufaj prawdzie. Wprawdzie ktoś wie. 12
Deonix_ Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Przefajnista puenta ;) Pozdrawiam :))
Maria_M Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Nie bawię się w politykę, ale daje serducho za puentę.:))
beta_b Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Cymes, do kabaretu, podać namiar?
azk Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) Wiersz z pazurkiem i z humorem. Jednak kot przed telewizorem dni nie trawi, więc w tej sprawie, nie wydaje jakoś mi się żebym wiedział kim jest Rysiek. Ale jedną rzecz uściślę: autor tu nie ściemnia aby? W Wiśle kraby? Kraby w Wiśle? Dzisiaj coś ponad odcisk łapki, wiersz fajny, ale ja nie kumam bazy. Pozdrawiam :) Edytowane 14 Lutego 2018 przez kot szarobury (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie dziękuję :) nie wiesz ile tracisz, świetne a właściwie niewyczerpalne źródło do żartów, limeryków, powiedzonek, sentencji ;))) Dzięki. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jassneee, że podać :)))) Dzięki.
jan_komułzykant Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zbychu, Rychu, wrzuć do Googla, pewnie inny też ktoś tu gra Kraby w Wiśle, niech pomyślę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Robią tu - za ośmiorniczkę. ;)Dzięki za odcisk i oczywiście za wierszyk :) Pozdrawiam. Edytowane 14 Lutego 2018 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Dobry wiersz z humorem i na fali. Płotka myśli dobre sobie kraby w Wiśle! - Nic ni zrobię? Narobili tu bigosu biedna ryba - Nie ma głosu. Pozdrawiam:)
jan_komułzykant Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kiedy żyjesz jak w matrix'ie masz z bigosem kontakt co dzień Charon w Wiśle zamiast w Styksie mrozi na złość nogi w wodzie Dzięki Bolku :)
a.z.i_xxx Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pROSZE prosi to sie swinia) zmien czcianke zdrowia zucze
Maria_M Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nie Charon Wisłę mrozi, tylko polska zima skrycie abyś mógł na drugą stronę przejść na Wiejską tam zobaczysz inne życie. Miłego :))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) poleciałeś pobieżnie : Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dzisiaj Misiek też w PSL-u jak niegdyś Witos dąży do celu zaś Władka wzięli na przesłuchanie no przecież widać że to są "dranie" starego członka targać po sądach i jak to wszystko dzisiaj wygląda martwi się Lechu z gdańskiej rubieży lecz dzisiaj jemu już nikt nie wierzy .... Pozdrawiam Edytowane 15 Lutego 2018 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
Oxyvia Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To tak jak ja - podpisuję się pod komentarzem i wierszykiem Kota. :) Ale dałam serdeczko za zgrabna satyrkę.
jan_komułzykant Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja tam Lechowi we wszystko wierzę, w te sto milionów, na których leżę i w skok przez bramę (na filmie o nim), chociaż nie muszem, lecz kto mi broni? gubi się Lechu, pogrąża Władek, szKODzą splamieni alimenciarze. sypie się system (Windows XP???), więc jest nerwówka i wszystko w(g)rze. trzęsą dupamy* w miękkich fotelach, z krętactw przejęcia krwiobieg miast wciela iloraz wzbiera czerwony rodem, by razem z KODem miedź, w ustach wodę. - Jacku, przepraszam, nie „poleciałem”, bo już na wstępie z nim Cię poznałem. ;) * z piosenki "Ordynacka" _"Piersi" (niestety nie ma na Youtube) poniżej w zastępstwie: "Powróć że komuno" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, pozdrawiam. Edytowane 15 Lutego 2018 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 2
jan_komułzykant Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxyvio, pozdrawiam :)
jan_komułzykant Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. równie dobrze mnie dla picu możesz wysłać na Berdyczów bo się rozkraczę nic nie zobaczę więc nie będzie nawet szkicu Dzięki, do miłego. :)
jan_komułzykant Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok. ale tylko tym razem zdrowia. Edytowane 15 Lutego 2018 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Masz fajne pióro, podoba mi się, pożyczysz? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jan_komułzykant Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. Ty masz fajniejsze, ale nie ma sprawy, dziękuję, że pytasz :) Również dobrej nocy.
anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 bardzo interesujący utwór he, w pierwszej strofie w ostatnim wersie aż się prosi jeszcze bardziej dosadny rym hm.... :) pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi