bajaga1 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Nocy smutna nocy ciemna.Okrywasz mój żal. Zgasły gwiazdy, księżyc przyblakł. Zostałam tylko ja. Przyblakły radości Schowane w ciemnym kącie. Smutek roztoczył swój wdzięk… Pytałam się go Czemu tak polubił mnie? Dlaczego niby odważna ? Bałam się żyć. Schowana w uniki ubrana. Wciąż odrzucałam sny. Dziś tulę się do poduszki, Choć zimna jest jak noc. Przeganiam z wami smutki. Tak umiem robić to. Patrzę w dal nie widząc wyjścia. Marzę…snuję sny… Wołam bezgłośnym szeptem, Lecz nie usłyszy nikt. Może rzeczywiście Wszystko mi się przyśniło Tak jak Gałczyński rzekł… I śniąc spotkałam miłość. I śniąc spotkałam cię. Pełna ufności, radosna, Z nadzieją patrzyłam w dal Pamiętasz? Była wiosna. Dlatego tak mi żal… Minęło lato upalne I życia pełen skwar. Minęły łzy jesieni ,Gdy prysł nasz piękny czar. Zima zmroziła serce, Lody złamały je. Już zapomniałam… Więc czemu szukam cię? Wiosno! Wiosno szalona, Choć włosy okrył szron. Wiosno! Czy jeszcze kiedyś Wyciągniesz do mnie dłoń? Edytowane 11 Lutego 2018 przez bajaga1 (wyświetl historię edycji) 3
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 Też pięknie :) Ps. Może pozbyłabym się choć części wielokropków, bo zakrawają na manieryczność (msz) Serdeczne Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
bajaga1 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za zinteresowanie pozbyłam się jednego pozostałe muszą zostać, noce są długie. Rozwinięcie niedomówień rozmyło by treść więc ... Bardzo proszę o rozwinięcie skrótu bo nie wiem co masz na myśli. Pozdrawiam serdecznie
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Msz - moim skromnym zdaniem, lub IMHO - popularny akronim wyrażenia In My Honest Opinion (ang. szczerze mówiąc (dosł. w mojej szczerej opinii)), również tłumaczony jako In My Humble Opinion (ang. moim skromnym zdaniem) serdeczności :)
bajaga1 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo:-))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 Ładny wiersz szyty nostalgią. Pozdrawiam:))
bajaga1 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :-)
bajaga1 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 Bolesław_Pączyński dziękuję
WarszawiAnka Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2019 . Mnie wystarczy tyle: Może rzeczywiście Wszystko mi się przyśniło Tak jak Gałczyński rzekł… I śniąc spotkałam miłość. I śniąc spotkałam cię. Samo sedno. :) Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 @bajaga1 Rozmowa ze smutkiem, po przejściach, czy upływ emocji... chcesz zmniejszać? Pozdrawiam, głowa do góry.
Rekomendowane odpowiedzi