Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Rafael Marius   Śliczny!    Bardzo podoba mi się: „Entuzjazm zedrze na szarych brukach" - to nie jest abstrakcja, to jest coś, co się czuje w ciele. Każdy zna ten moment, kiedy myśl rozbija się o ścianę pytań i z zachwytu zostają okruszyny. Pieknie, że puenta nie jest odpowiedzią, a  prośbą : „Zostań na dobre zwinna chwileczko". Czasami też o to proszę. :)) 
    • @Marcin Tarnowski   Bardzo mi się podoba. Malujesz ogród jak impresjonista - pąk po pąku, kolor po kolorze, aż naprawdę widać te dwieście tulipanów i słyszysz ciszę przed dniem. A ta końcowa wizja aniołów kołyszących Ziemię zamienia prosty poranek w coś niemal sakralnego. Taki poranek jest cenny, bo zaraz "przyniosą problemy. :) 
    • @jan_komułzykant   Świetny! :)))   Policjant, co czuwał tam w Czadzie, przy bocznej ich autostradzie, rzekł: „Mój ty wariacie, masz tu kwotę na mandacie, i koniec tej jazdy... po Jadzie!”  
    • @Annna2   Ten wiersz jest pełen sprzeczności  i właśnie dlatego jest taki żywy, rytmiczny. Święta i grzeszna, niebo i piekło, deszcz i słońce. A mimo to nie ma w tym chaosu, jest jakaś głęboka zgoda na siebie. „Ja jestem" na końcu brzmi jak manifest. Piękny!    Przypomniałaś jak fantastycznie brzmi warmińska gwara - próbowałam głośno przeczytać bez pomyłek - trudna sprawa. :)))   
    • @Stukacz   @Natuskaa   @Leszek Piotr Laskowski   @Łukasz Jurczyk   @Poet Ka   @Andrzej P. Zajączkowski   Dziękuję Wam za pozytywny odbiór. Pięknego dnia ! 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...