Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miłość to tylko złudzenie,
Co jak bajka w sercu nam gra,
Miłością zwiemy cierpienie,
Co serce rozrywa nam.

Miłość to zaślepienie,
Gdy rozum odchodzi w kąt.
Miłość to pragnień spełnienie,
Potem szepniesz , to był błąd.

Poeta śni o płatkach róży,
Zapominał ze zrani go cierń.
Sceptyk szepnie cichutko,
Modliszką ta miłość jest.

Nie pytaj co myślę o niej,
Bo doskonale wiesz.
Miłość mnie nie dogoni,

Na końcu świata skryję się.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Oj Justyno napisałam wyżej lecz uciec przed nią się nie da...od czasu do czasu trzeba zwariować bo róża bez kolców traci urok.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Jestem huraganem, który wraca do Ciebie.   Jestem ciszą między słowami, w której chowam to, czego nie potrafię powiedzieć...   ...może nie chcę. Niczego nie obiecywałem. Byłem prawdziwy. Przy Tobie.   Lilie też więdną...   Zawsze jest nowy dzień. Uśmiechnij się...
    • Jestem huraganem, który wraca do Ciebie.   Jestem ciszą między słowami, w której chowam to, czego nie potrafię powiedzieć...   ...może nie chcę. Niczego nie obiecywałem. Byłem prawdziwy. Przy Tobie.   Lilie też więdną...   Zawsze jest nowy dzień. Uśmiechnij się...  
    • chcę przenieść góry pagórki i łąki chcę dostać się do mojej ukochanej biedronki chcę bażanta widzieć w pełni krasie i w wiosennym budzić się to czasie chcę kochać ptaki na rzewnym niebie i wszystko dotykać co rośnie wokół w siewie motyle i pszczoły zawsze pielęgnować chcę modry naturę, i drzewa o las próbować chcę rzeką spłynąć niczym morzem tańczyć w kwiatach z młodym zbożem chcę Tulipany wąchać i je głaskać od róży miłości chcę ciągle wzrastać chcę powiedzieć jak cię lubię że w mych myślach się nie chlubię że poemat wietrzy czułą nową dłoń to miłości ze spojrzeniem moja skroń
    • @Migrena Niespełniona i nieodwzajemniona miłość to dwie "szkarady", które prześladują ludzkość od niepamiętnych czasów. Zasłużone czy też nie rany po takich doświadczeniach usuwają prawdziwą miłość w kąt zapomnienia. Potrzeba dużo odwagi, aby spróbować jeszcze raz. Wiersz pierwsza klasa. Życzę wszystkiego najlepszego! 
    • Dzisiaj słońce  Jutro chmury    Dzisiaj miłość  Jutro smutek    Dzisiaj dobro  Jutro zło    I jeszcze tylko  Milion napisanych wierszy!   Czy będę pierwszy? 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...