Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 17 758
Witam -
bezterminowa gwarancja pewności
że grząska ścieżka nie zboczy z trasy - fajnie pomarzyć -
Pzdr.serdecznie.
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Leszczym · Opublikowano
@Rafael Marius Czyli udało się wczorajsze podsumowanie, można rzec :) @Berenika97 O to plus zaistniałej sytuacji, dzięki :) @Marek.zak1 Owszem tak, a różni oni chcą Ciebie opowiedzieć w tej batalii. Serio do tego dążą, bo tylko wtedy masz wygodne dla nich miejsce w ich tabelkach :) -
Przez Leszczym · Opublikowano
@FaLcorN Ja również dziękuję i również życzę najlepszego :)) -
Przez andrew · Opublikowano
@Annna2 ... daleko jestem gdzie błękitu sklepienie lecz nie na nie patrzę lecz na ziemię tam ty jesteś miła i wspaniała zawsze przez mamę kochana ... Pozdrawiam serdecznie Miłego popołudnia -
Przez Tectosmith · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Małe sprostowanie: Rdza to także korozja. Natomiast w próżni kosmicznej nie zachodzi korozja w sensie chemicznym; metale mogą ulegać raczej uszkodzeniom strukturalnym od promieniowania i erozji jonowej. Pozdrawiam. -
Przez tie-break · Opublikowano
Dla mnie ten wiersz jest niejednoznaczny, ale podejmuje trudne tematy. Na pewno mamy do czynienia z rozliczeniem się z destrukcyjną psychicznie przeszłością. Być może peelka kiedyś doznała w domu przemocy - w domu rodzinnym? W małżeństwie? Stąd tłuczone szkło może jej się kojarzyć z nienawiścią,strachem, działać jak wyzwalacz dla traumatycznych wspomnień. W życiu peelki zaszła jednak zasadnicza zmiana, doszło do wyzwolenia z kręgu zła. Teraz znaleziony odłamek przywołuje dobre chwile. Pomyślałam sobie o matce, która mogła odejść z dzieckiem od męża przemocowca,. Udało jej się przepracować przeszłość i teraz potrafi żyć z nadzieją, nie w roli ofiary, lecz silnej,czułej, kochającej kobiety, skupionej na teraźniejszości i przyszłości. Kawałek szkła doskonale pełni rolę motywu przewodniego, który scala znaczeniowo oraz czasoprzestrzennie ten tekst.
-
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne