Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) nic że w kolanach załupie za minionym łzę wykręci chwilowo snem zmorzy czasem pamięć zgubi jej nie uciekniemy jest pisana każdemu kto życie szanował nie grał z losem w karty nie musi sobą smucić jak czasem ta za oknem może być nam radosna nie uczmy się jej wstydzić nikt jej nie wymyślił nie jest zapraszana sama przychodzi jest naszym srebrem którego nie można przetapiać ani o nim zapominać Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 5
Deonix_ Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 Przypuszczam, że w wierszu mowa o starości :) Paru rzeczy się przyczepię (jak zwykle) :): Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "ę" się nie klepnęło :) Tutaj chyba po "nie jest" powinno być "zapraszana". A z tym się nie zgadzam, bez względu na to, czy szanujemy życie, czy nie "jest pisana" każdemu, tylko niektórzy ją przesadnie kamuflują. I nikt z nas nieśmiertelny nie jest, przemijanie dotyczy wszystkich ludzi, czy to się komuś podoba czy nie :) Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuje za błędy - usunąłem - pisząc myślałem o jesieni życia - starość mi nie smakowała. A jej nie każdy dożywa co widać codziennie - młodzi ludzie odchodzą bo nie szanowali zdrowia ryzykowali inaczej mówiąc grali z losem. Za miłą wizytę wielkie dziękuje. Jesteś zawsze mile widziana. Pozd.
Deonix_ Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie wytłumaczenie też mi przez myśl przemknęło :) Ale młodzi ludzie też nie zawsze giną ze swojej winy i tu stwierdzenie, że nie szanowali życia może być krzywdzące :((( 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam ponownie - nie ważne jak giną ważne w tym przypadku że odchodzą bo widać nie było im pisane dożyć jesieni życia - a z tym krzywdzeniem nie tak ma być. Jeszcze raz dziękuje. Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
Bolesław_Pączyński Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 Ciekawy wiersz, na pewno przed nią nie uciekniemy i masz rację, dużo młodych ludzi odchodzi, wielu z nas wyniszcza chemia i te sztuczne żywienie nieraz przychodzi mi na myśl gdyby nasz przodek np; ze średniowiecza wstał spróbował tego naszego życia czy by go nie zabiło, nasze organizmy są już przyzwyczajone. Z pozdrowieniem Waldemarze:))
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Bolesławie - miło cię widzieć - cieszy mnie że wiersz zaciekawił zatrzymał na chwile. Dzięki. Pozd.
Oxyvia Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta sentencja najbardziej mi się podoba. Świetna. Nie ma co na siłę się "odmładzać", bo to wygląda żałośnie i myślę, że taki człowiek po liftingach czuje się jeszcze bardziej staro. A starość jest srebrem, klejnotem, jak każda inna pora życia. Ma swoje uroki i przywileje.
Rekomendowane odpowiedzi