Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 myślę że między niebem a ziemią wędruje prawda a wyżej lub niżej mieszka tylko rzeczywistość do której człek przez całe życie musi zmierzać świadomie lub nie do niej ścieżkę wydeptywać
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Waldku, która to prawda wędruje między niebem a ziemią ksiądz Tischner rozróżniał trzy a czwarta codziennie wychodzi w Moskwie bądź uprzejmy i oświeć Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podkreślam początek, bo ciag dalszy w mojej filozofii życia brzmi nieco inaczej: "moja prawda, twoja prawda, ... prawda". Pozdrawiam, bb
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jacku - o człowieku o życiu o całej ludzkiej wędrówce - taką prawdę mam na myśli. A rzeczywistość to w moim mniemaniu i chyba nie tylko w moim - to co nas spotka po śmierci. Jest piekło i jest niebo - a gdzie trafimy każdy sam się przekona. Myślę że wyjaśniłem o co mi w wierszu chodzi.. Pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - przeczytaj kom. pod Jackiem - myślę że dużo wyjaśni. Dziękuje że byłaś. Udanego Święta życzę
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to teraz wiem o co biega, ale potraktowałeś bardzo skąpo Pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taki był zamiar by czytelnik głęboko pomyślał - cieszę się że się wyjaśniło Jacku. Pozd.
azk Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No cóż, mój świat, Waldemarze, nie jest aż tak uporządkowany, jak to czytam w Twoich tutaj odpowiedziach. Człowieczeństwo nieuwarunkowane jakąś formą kary czy nagrody, ale aksjomat określający kim jestem czy tylko staram się być, z takim właśnie byciem bezwzględnie. Tę wędrującą prawdę z Twojego wiersza odczytuję sobie jako dążenie do ideału, specyficznie rozumianej doskonałości. Wydaje mi się, ze świat, w którym każdą niegodziwość prędzej czy później przyjdzie odkupi,ć jest po części przyzwoleniem właśnie na zło. Lekkim opuszczeniem rąk wobec niego. Bo po cóż je zwalczać, jeśli i tak sprawca poniesie karę? Pozdrawiam Edytowane 7 Stycznia 2018 przez kot szarobury (wyświetl historię edycji)
Stary_Kredens Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Biblia mówi że sprawiedliwość do Boga należy i zapewne ma racje , ale jest ona ręką ludzi wykonana , a Bóg do swoich celów użyć może nawet tych co w niego nie wierzą ,a le to też jest kwestią wiary tak naprawdę i tak dalej i nie wiadomo gdzie początek i koniec pozdrawiam Kredens
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Szukając prawdy wybiegamy dziś w kosmos, marzą nam się nawet wyprawy pozagalaktyczne ale to jak na razie tylko marzenia, a duchowo myślę ze każdy z nas chciałby do nieba. Pozdrawiam Waldemarze:) Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie w Nowym Roku i życzę ci by był udany. Masz racje w tym co napisałaś - jesteśmy tylko narzędziem. Dziękuje za wizytę. Udanej niedzieli życzę
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuje za obecność pod wierszem. A z tym niebem całkowicie się zgadzam. Udanego dnia życzę i pozdrawiam.
azk Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Dziękuję za szczerą i wyczerpującą odpowiedź
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Drobnostka - trzymaj się.
Zebulon Zebulonowicz Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jezus Zbawiciel jest drogą do zbawienia i prawda ostateczna, i żywot wieczny, nikt z ludzi nie przychodzi do Ojca Boga Wszechmogącego tylko przeze mnie, wzór człowieka dla człowieka (Jan 14,6)
Rekomendowane odpowiedzi