Maria_M Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Nie patrz bezsennie w miesiąc na niebie, nie patrz i nie myśl o przyszłości, bo nasza miłość, cóż ona warta bez czułych gestów, bez wzajemności? Serce rozpiera głębia rozstania i cierpki ból się w duszy rodzi, bez pożegnania więc się rozejdźmy, tak będzie prościej, co nam to szkodzi? Ty pójdziesz w lewo, ja skręcę w prawo w uliczkę naszych najpierwszych spojrzeń, nostalgią szarą przepędzę myśli, wszystkiego i tak nie zapomnę. Niech ludzie mówią szkoda lub lepiej, i tak nie zmienię już zdania. Nie patrz przez ramię, idź i nie wracaj nie chcę takiego kochania. Edytowane 23 Lutego 2019 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 6
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Kolejny wiersz o rozstaniu rozsypującej się miłości tu na zieleniaku lubuję się w takich:) Jakoś tak ciężko bo serce boli przecież tak długo z sobą byliśmy jakoś nie mogę tak mimo woli czy to już wszystko przekreśliliśmy? Pozdrawiam:)) Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 Gdyby nie rozstania, to by wierszy nie było. Poeta musi być nieszczęśliwy, wtedy pisze najpiękniej, zatem świat na ten przykład jest pokręcony pełen różnistych udziwnień taki poeta koniecznie musi zakochać się nieszczęśliwie chociaż mu nie w smak jednak powinien rwać piórem włosy z głowy włosów wyrwanych piór połamanych nigdy nie będzie dosyć bo głupio pisać przecież o szczęściu kto by to potem czytał więc się poświęcę literaturze rzucę go dzisiaj i kwita Z pozdrowieniem :) 4
Deonix_ Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Ładny wiersz, ale jednego się czepnę: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za blisko siebie wyrazy o podobnym rdzeniu; Pewnie kruszę Ci ideę, ale wg mnie lepiej byłoby np. czułych gestów. Pozdrawiam :)
jan_komułzykant Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasem i tak bywa, ale są przypadki, kiedy obojgu to jest na rękę. Owijanie w bawełnę nie ma sensu. Jak to kiedyś ktoś mądry rzekł: "Czasem lepiej zbłądzić, niż zbyt nachalnie pytać o drogę." Pozdrawiam. 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ty pójdziesz sobie ja pójdę sobie każde zupełnie gdzie indziej może znajdziemy co upragnione lub może coś samo przyjdzie coś się przyplącze niby przypadkiem zniewoli słowem lub gestem zaś jakieś słowa staną się faktem i krzyknę Miłość TY JESTEŚ! Edytowane 6 Grudnia 2017 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 3
Maria_M Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też myślę o ciągu dalszym, nawet pierwszy wers w pierwszej Twojej zwrotce podobny. Jak dokończę, to zamieszczę, teraz muszę trochę poracować, żeby szefa nie drażnić. Pozdrawiam i bardzo dziękuję za czytanie.
befana_di_campi Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Piosenkowo smutnie :) :)
Maria_M Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo pięknie dziękuję. Poprawiłam wg sugestii. A czepiaj się czepiaj. Miłego ...?
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedy już pójdziesz nie patrz za siebie albo zerknij może , przez ramię czy jeszcze stoję, czekam na ciebie z nadzieją i znowu wybaczę. A gdy już wrócisz to nie myśl sobie że wciąż będzie jak dotąd było że tak bez pieszczot i tak bez kwiatów skonsumujemy naszą miłość. :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Witam - taka miłość fakt nic warta... Ciekawy wiersz... pozd.
Maria_M Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję Alicjo za czytanie i za wierszyk, ostatnią zwrotką się ubawiłam. pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tobie również dziękuję, że byłeś i cztałeś. Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję za zajrzenie i wierszyk. Miłego
Maria_M Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za ciąg dalszy, jest mi miło, że przez moje skromne dwie zwrotki powstało tyle ciekawych wierszy. Pozdrawiam 1
Maria_M Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Tak to widzę dalej: Ty pójdziesz w lewo, ja skręcę w prawo, w uliczkę naszych najpierwszych spojrzeń, nostalgią szarą przepędzę myśli, lecz zdrady ci nie zapomnę. Niech ludzie mówią szkoda lub lepiej i tak nie zmienię już zdania. Nie patrz przez ramię, idź i nie wracaj, nie chcę takiego już drania. Na nowy model szybko wymieniam to, co się w życiu zużyło. Skoro zawiodło nie było prawdą nie dopisałeś, a miłość nadal jest moją siłą. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ze byłaś, czytałaś, pozdrawiam serdecznie
Oxyvia Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Fajny wiersz, ale mam uwagi (sorki). Wrzucę Twój wiersz w całości, ale troszkę już zmodyfikowany przez mnie - z moimi propozycjami zmian (których nie trzeba zastosować) oraz z moimi uwagami. :) Nie patrz bezsennie w miesiąc na niebie, nie patrz i nie myśl o przyszłości, bo cóż jest warta ta nasza miłość bez czułych gestów, bez wzajemności? (za dużo tutaj -ości - te same formy gramatyczne to też powtórzenia; zmieniłabym rym "ościowy" na jakieś inne, rymowane niedokładnie, wyrazy) Serce rozpiera głębia rozstania i cierpki ból się w duszy rodzi, lepiej rozstańmy się bez pożegnania tak będzie prościej, co nam to szkodzi? (są tu rymy gramatyczne, czyli złe, banalne, tandetne, powodujące wrażenie katarynki - spróbuj je zamienić na niedokładne, przeredagować tę strofę) Ty pójdziesz w lewo, ja skręcę w prawo, w uliczkę naszych najpierwszych spojrzeń, nostalgią szarą przepędzę myśli, lecz zdrady ci nie zapomnę. Niech ludzie mówią szkoda lub lepiej i tak nie zmienię już zdania. Nie patrz przez ramię, idź i nie wracaj, nie chcę takiego już drania. Na nowy model szybko wymieniam to, co się w życiu zużyło. Skoro zawiodło, nie było prawdą - nie dopisałeś, a miłość nadal jest moją (naszą?) siłą. Edytowane 7 Grudnia 2017 przez Oxyvia (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za fachowe, mądre uwagi. Postaram się przeredagować. Pozdrawiam
Oxyvia Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja dziękuję za te przymiotniki: fachowe, mądre - od razu lepiej się czuję. :))) Serdeczności.
Rekomendowane odpowiedzi