Ten utwór został doceniony przez użytkowników. egzegeta Opublikowano 5 Grudnia 2017 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 ach ta plaża w Świnoujściu wieczory zrównane z nocą tu zachody byle jakie deptanie chodników tam mówiłaś - przyjdź do mnie we śnie wśród fal bez szumu o stęsknionej północy jestem nocna koszula obok na krześle zarys perły ledwie widoczny w ciemności jak rozgwiazda w oczekiwaniu na zdobycz - zdejmij kolczyki tak będzie lepiej bliźniacze astry już rozkołysane śpiewem tańczącego oddechu zwabione owady klęczą przy nektarze całują płatki uczta na kolanach - nie otwieraj oczu za pięcioma ścianami w kółko - jak na zamówienie Oscar Peterson Trio When Summer Comes piękny to sen natchniony jazzem beztroską chwil w słodyczy jednak wtedy tam w Świnoujściu - nie otwieraj oczu 2016 8
befana_di_campi Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 Przecudny wiersz! Najserdeczniej :)))
Maria_M Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 Bardzo mi się podobają wspomnienia o tak eterycznej miłości w Twoim wydaniu. pozdrawiam serdecznie
beta_b Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 Och. Bardzo mi się podoba. Przy recytacji, w tle, wrzuciłam użyty w treści When Summer Comes, żeby było bliżej tej chwili. Och. b
azk Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zaczyna się banalnie, jak tysiące opowieści z kurortów. Ale im dalej w noc tym jest coraz fantastyczniej. Budujesz nastrój od drugiej części i tak trzymasz do samego końca. Świetnie skomponowane i wspaniałe metafory. Pozdrawiam :)
jan_komułzykant Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 jest klimat jest dziewczyna Świnoujście i jazz, swietny wiersz. Przypomniałeś mi Famę, ech :) Pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Wszystkim Państwu za komentarze i czytanie BARDZO DZIĘKUJĘ Równie serdeczne podziękowania kieruję do "sercowców" :) ja też z wieńcówką :) befana_di_campi MaksMara Alicja_Wysocka beta_b kot szarobury Marek_Bazyli jan_komułzykant Pozdrowienia łączę
egzegeta Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2017 Bożenko Tatara - Paszko imienniczko Mojej Kochanej Żony też Ci dziękuję, nikt nie wie za co, ale ja wiem :)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też chyba nie do końca wiem za co, ale się domyślam :) Miłego dnia :) 1
Oxyvia Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2017 Przepiękny wiersz, wzruszający, zwłaszcza, kiedy się wie (lub podejrzewa), że to jest wspomnienie z młodości o Kimś Najbliższym, Kogo już nie ma... (Ale i bez tej wiedzy wiersz naprawdę urzekający). 1
egzegeta Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2017 Oxyvio PIĘKNIE dziękuję :)
Nata_Kruk Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2017 We wspomnienia wplatasz nie tylko muzykę. Im dalej w treść, tym bardziej się rozkręca. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi