Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 23 Listopada 2017 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) Co drugi dzień upadam a ty mi nie pozwalasz wyzionąć ducha. Zmęczona porankami myśli składam do modlitwy przesuwam zwrotnicę każdej zmarszczki zwątpienia by znów... A potem wychodzi na to że to nieistotne bo nowy dzień wstaje a ja ze słońcem gonię ptaki po niebie nie myśląc o zachodzie. Edytowane 11 Listopada 2023 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 11
befana_di_campi Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Możemy iść razem i tam sprzątać :-))) Co za koincydencja :-))) Serdecznie :)))
beta_b Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Befano :) gdzieś trzeba przynależeć. Moje doświadczenie mówi, że nie jest różowo (niebiesko?) a zajęcie dobrze znaleźć w każdym otoczeniu ;D Pozdrawiam i miłego dnia bb
befana_di_campi Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Zapowiedziano mi kiedyś, że na Tamtym Świecie będę miała pełne ręce roboty ;-) Kiedy to powtórzyłam mojej Mamie, ta zabiadoliła: "Dziecko kochane, a kiedy ty odpoczniesz?..." Bardzo serdecznie :-) 1
Natalia Urbaniak Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 nie pozwala wyzionąć ducha... bo i tam ktoś musi sprzątać
beta_b Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hahaha, czyli jest nadzieja w rekrutacji ;D Dzięki za uwagę, Natalio. Bb Edytowane 23 Listopada 2017 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
Natalia Urbaniak Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Czyściec jak sama nazwa wskazuje musi lśnić... do czysta Powiedz co oni by tam zrobili bez upadłych kobiet? 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znów i znowu - mówią, że dwa grzyby w barszczu to za dużo ;) Uczciwie przyznam, że nie wiem "co autorka miała na myśli" pisząc - przesuwam zwrotnicę każdej zmarszczki zwątpienia by znów Wyrzuciłabym to by znów, bo wg mnie niczego nie wnosi. Sam fakt przesuwania zwrotnicy wystarczy, moim zdaniem, by wiedzieć , że coś może być nieistotne , bo znowu wstaje poranek. Albo: przesuwam zwrotnicę każdej zmarszczki zwątpienia by znów... A potem wychodzi na to że to nieistotne bo znowu wstaje poranek Tylko, że zgrzyta mi to powtórzenie. A podoba mi się najbardziej: a ja ze słońcem gonię ptaki po niebie nie myśląc o zachodzie. Miłego dnia Beto :) Edytowane 23 Listopada 2017 przez Bożena Tatara - Paszko (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Och Ty Pracusiu, serdeczne :)
beta_b Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .. .upaść. Bożenko, PL upada co drugi dzień ;) i na siłę zmienia myślenie że się w końcu uda. A co drugi dzień wzlatuje. Ma świadomość że tak się dzieje, ale jak dzień dopada to co innego emocje a co innego - wnioski ;) Rzecz jasna, ten co drugi dzień to uproszczenie ;D Aptekarska miara ma pokazać precyzję obserwacji. Oscyluje między piekłem a niebem. W czyśćcu może się wyrwie z koła. "Znów" mogę wyrzucić. Tylko nie wiem które. Dziękuję Ci bardzo za wizytację Bożenko. W sumie bardzo mi pomagasz. bb
beta_b Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wg mnie - nuda. ;D Może wierszyk o tym? bb
beta_b Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Alicjo na wysokości, nieustanne ukłony :D bb Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Natalia Urbaniak Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 wierszyk brzmi lekko... a to temat jak armata
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) No tak... w tej sytuacji znów jest bardziej potrzebne. przesuwam zwrotnicę każdej zmarszczki zwątpienia by znów... (wielokropek dla potwierdzenia niedopowiedzenia... kolejny upadek) A potem wychodzi na to że to nieistotne bo nowy wstaje poranek Chyba tak bym to zapisała. P.S. Wizytę - jak już ;) Edytowane 23 Listopada 2017 przez Bożena Tatara - Paszko (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Może o to chodzi, żeby w lekkiej formie o głębi pisać?
Natalia Urbaniak Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 może... ale czy się da
beta_b Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poprawione, może być i wizyta, i tak Cię cenię i potrzebuję. bb 1
Freemen Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie raziło mnie powtórzenie ale tak też tak jest ładnie. Wolę wiersze z interpunkcją choć najczęściej potrafię się jej domyślić, a czasem przekombinuję. Tu to coś po znów dla mnie i tak było domyślne bez tych trzech kropek. Pewnie nie o to chodziło, może pl-ka broni się przed czymś smutnym ale zasypia i jest nowy dzień jest nową nadzieja jak w Przeminęło z Wiatrem... Ale ja zobaczyłem to tak, że Pl - ka marz o czymś, czeka, przygotowuje się do tego .. i nic... Ale to już nie ważne do czego bo ten dzień się kończy i zaraz będzie nowy, Przypomniało mi to dowcip o blondynce która na pytania przyjaciółki: -dlaczego go zostawiłaś? - bonie dawał mi tego czego potrzebowałam. - a czego ci nie dawał? - nie wiem, bo mi nie dawał. Pośmiałem się trochę z tego ale zaraz zauważyłem w tym coś i oniemiałem. Tak często pragniemy nieoczekiwanego, by nas ktoś czymś urzekł, zaskoczył... A on nic. Może PPL-ka tęskni właśnie za czymś nieoczekiwanym?
beta_b Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Freemanie, słowo klucz - nie wiem. :D Wytrych, otwiera każdy zamek, na szczęście również - ciekawości. Dzięki za lekturę. bb
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Witam - a to dobre z tą pracą - fajny wiersz bardzo refleksyjny. Miłego ci życzę
Rekomendowane odpowiedzi